Friss hírek

Vettel: Nagy hálával tartozom a csapatnak

A szezon negyedik versenyén idei harmadik győzelmét aratta Törökországban a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.


A szezon negyedik versenyén idei harmadik győzelmét aratta Törökországban a Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A címvédő a pole pozícióból rajtolva aratott sima győzelmet Isztambulban, így 93 ponttal jelenleg magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát a mclarenes Lewis Hamilton előtt.

Vettel a versenyt követő sajtótájékoztatón elmondta, nagyon elégedett az eredménnyel, és nagy hálával tartozik a csapat szerelőnek, akik a pénteki baleset után újjávarázsolták az RB7-es versenygépet.

„Jó minden lehetséges pontot megszerezni minden egyes versenyen. Láthatjuk, mennyire gyorsan változhat a helyzet” – nyilatkozta a bajnoki éllovas.

„Egy jó szezonrajt mindig sokat segít, de még hosszú út áll előttünk. Még csak négy verseny telt el a tizenkilencből, tehát még nagyon sok pont szerezhető, így továbbra is koncentráltnak kell maradnunk.”

„Nagyon boldog vagyok. Pénteken volt egy balesetem, csúnyán összetörtem az autót. Mindenki – még Mark [Webber] szerelői is – segített, és megjavították az autót. Ez némi túlórát jelentett, amit sajnálok, de tegnap és ma kifizetődött. Nagyon örülök az eredménynek és nagy köszönettel tartozom az egész csapatnak.”

„A rajttól kezdve nem volt könnyű tudni, mi fog történni a futamon. Van elképzelés a gumikról, és hogy nagyjából meddig tartanak, de meg kell várni az első és második etapot, hogy lássuk, mi a sztenderd. Maradhattam volna a keményebb gumikon, de a biztonsági autó is pályára hajthatott volna.”

Vettel hozzátette, a három héttel ezelőtti Kínai Nagydíj óta sikerült fejlődnie a csapatnak, céljuk pedig azt, hogy ezt a fejlesztési tempót a szezon további részében is fenntartsák.

„Nagyon elégedett vagyok és Kína óta egyértelműen sikerült előrelépnünk. Tanultunk a leckéből és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy fenntartjuk ezt a fejlődést a következő versenyre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!