Vettel nagyot csatázott Austinban, majd elismerte, hiányozni fog neki az adrenalin - F1VILÁG.HU

Vettel nagyot csatázott Austinban, majd elismerte, hiányozni fog neki az adrenalin

HIRDETÉS
Hiányozni fog Sebastian Vettelnek az a fajta adrenalinlöket, amit a Kevin Magnussen ellen megvívott utolsókörös csata nyújtott a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon.
CIRCUIT OF THE AMERICAS, UNITED STATES OF AMERICA - OCTOBER 23: Kevin Magnussen, Haas F1 Team, and Sebastian Vettel, Aston Martin, talk in Parc Ferme after the race during the United States GP at Circuit of the Americas on Sunday October 23, 2022 in Austin, United States of America. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A két versenyző a 8. helyért vívott óriási csatát az austini verseny utolsó körében, Vettel pedig végül meg tudta előzni Magnussent – sőt, Fernando Alonso büntetése miatt még egy helyet előreléphetett, így a 7. pozícióban zárta a hétvégét. Az Aston Martin versenyzője az idei szezont követően befejezi pályafutását, a vasárnapi verseny leintése után azonban elismerte, az efféle csaták nagyon fognak hiányozni neki.

„Nyilvánvaló, hogy hiányozni fognak ezek a pillanatok. Ez nem titok” – mondta a négyszeres világbajnok. „De hosszasan gondolkodtam a döntésen, és gondoltam ezekre a pillanatokra is, hogy mennyire fog hiányozni az adrenalin, meg ilyenek. Nyilvánvalóan egy részem nagyon fogja hiányolni ezt, de a másik felem nagyon várja már, hogy mi következik ezután.”

Vettel elismerte, teljesen meglepő volt az, hogy az Aston Martin gyorsabb tudott lenni középmezőnybeli riválisainál – a végsebességük viszont nem volt az igazi.

„Teljes meglepetés volt, hogy gyorsabbak voltunk a McLarennél és az Alpine-nál. Vigyáztunk a gumikra, de nem gondolom, hogy ez volt a fő tényező. Nyilvánvaló, hogy a lassú kerékcsere nélkül kétszerennyi pontot szereztünk volna. De legalább élvezetes versenyem volt a végén, és visszaszereztem pár pontot. Sajnos a tempónk nem volt meg az egyenesben ahhoz, hogy kényelmesen előzzünk, szóval valami szokatlannal kellett próbálkoznom, vagy a féktávokon, vagy szokatlan helyeken. És az esetek többségében működött.”

„Határozottan jól szórakoztam, és voltak szoros csatáim, főleg Kevinnel a végén. Egyike azon pilótáknak, akiket nagyon nehéz megelőzni. De elegendő helyet hagyott, és jól szórakoztunk mindketten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!