Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni! - F1VILÁG.HU

Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nagyon élvezte, hogy végre ismét az élen, a győzelemért csatázhatott a vasárnapi Magyar Nagydíjon.
Esteban Ocon, Alpine, Sebastian Vettel, Aston Martin

A német pilóta Esteban Oconnal harcolhatott az elsőségért a Hungaroringen, ám végül nem bírt az Alpine pilótájával, így a 2. helyen intette le a kockás zászló.

Egyelőre kérdéses, hogy Vettel megtarthatja-e eredményét, a futam után ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói kizárták őt – a döntés ellen viszont az Aston Martin fellebbezett, így egyelőre helyben hagyták a hungaroringi végeredményt.

Vettel elárulta, a leintés után egy kicsit frusztrált volt, hogy nem tudott győzni, de kettejük párharcában Ocon teljesítménye jelentette a különbséget.

„Azt hiszem, Esteban jelentette a különbséget. Fantasztikusan vezetett!” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Fantasztikus versenye volt, és egyetlen hibát sem követett el. A frusztráció talán erős szó. Nyilván dúltak az érzelmek a célvonal után, egy kicsit csalódott voltam, hiszen azt gondoltam, hogy tényleg esélyünk van egy nagy meglepetésre. De a meglepetést ma Esteban szolgáltatta, és meg is érdemli.”

„Ez a srác első nagydíját nyerte meg, ez most az ő napja, az ő pillanata. Mindent megpróbáltam, hogy hibába hajszoljam őt. Volt pár apró elfékezése, de semmi különös. Nyilván nem könnyű előzni itt, de nem könnyű kontrollált és sima versenyt futni sem, ahogy ő tette nyomás alatt. Szóval szép volt, Esteban!”

Vettel hozzátette, nagyon örül annak, hogy hosszú idő után újra az élen harcolhatott egy teljes versenytáv során.

„Természetesen izgalmasabb volt! Elvégre ezért versenyzem. Sok évig voltam ilyen helyzetben. Tudtam, hogy most szerencsénk volt, de nagyszerű érzés volt olyanért harcolni, aminek van is értelme – a dobogóért, a győzelemért. Szóval élveztem. Nagyon élveztem a hajszát, de vártam a pillanatra, ami nem jött el. De ettől függetlenül élveztem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!