Vettel nélkül tesztel a Ferrari? Reagált a csapat! - F1VILÁG.HU

Vettel nélkül tesztel a Ferrari? Reagált a csapat!

Nincs még eldöntve, hogy a Ferrari melyik versenyzője tesztelheti majd a Pirelli 18 colos abroncsait jövő hétvégén, Jerezben.

Olasz sajtóorgánumok nemrég arról számoltak be, a Pirelli február 8-án és 9-én esedékes gumitesztjén csak Charles Leclerc kap lehetőséget, Sebastian Vettel így nem próbálhatja ki a gumigyártó 18 colos abroncsait, melyek 2021-ben debütálnak majd az F1-ben.

Ezt követően rögtön megindultak a találgatások is, hiszen Charles Leclercnek 2024 végéig érvényes szerződése van, miközben Vettel kontraktusa az idény végén lejár.

A Speed Week című lap a gumiteszttel kapcsolatban megkereste a Ferrarit: arra voltak kíváncsiak, valóban Leclerc lesz-e az egyetlen, aki autóba ül jövő héten, és ha igen, miért döntöttek így.

A Ferrari végül azt a választ adta a lapnak, még nem döntötték el, ki segíti majd a Pirelli munkáját jövő szombaton és vasárnap.

2020-ban egyébként a Pirelli 28 napot tölthet el gumitesztekkel, ebből 3-at az Abu Dhabi Nagydíj után bonyolítanak le december elején.

A 2020-as tesztprogramból egyébként az összes csapat kiveszi majd a részét, mindannyian öszvérautót építenek majd ezekre az alkalmakra, így a Ferrari is egy átalakított tavalyi modellel gurul pályára Spanyolországban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!