Vettel nem a balhét okozó sisakkal versenyzett a Kanadai Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Vettel nem a balhét okozó sisakkal versenyzett a Kanadai Nagydíjon

HIRDETÉS
A futam napjára elcsomagolta a politikai felfordulást okozó bukósisakját Sebastian Vettel, aki a montreali Forma-1-es fordulón egy kanadai „klímabűncselekmény” ellen kampányolt.
Portrait, Helmets, Circuit Gilles Villeneuve, GP2209a, F1, GP, Canada
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vajon Sebastian Vettel ezúttal túl messzire ment? A német világbajnoktól az utóbbi egy-két évben megszokhattuk, hogy megosztó társadalmi és politikai kérdésekben foglal álláspontot, és ez a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon is így történt.

 Vettel ezúttal is egy feliratos pólóval és egy ahhoz illő bukósisakkal kampányolt, ezúttal egy környezetvédelmi kérdésben vállalt álláspontot. Sisakfestésén egy olajvezeték és egy kipusztult vidék volt látható „Stop Canada’s climate crime!” felirattal, amivel a pilóta az Alberta állambeli külszíni olajkitermelés ellen kampányolt, amely tevékenység következtében nagyjából másfél Magyarországnyi erdős területet pusztítottak ki az utóbbi évtizedek során. A pilóta kampánya több politikusnál is kihúzta a gyufát, a kanadai energiaügyi miniszter például képmutatónak nevezte a világbajnokot.

Vettel a szabadedzések és az időmérő alatt is viselte a bukósisakot, a futam napjára azonban váratlanul elcsomagolta azt, és helyette a már többször használt fehér alapú, „Stop War” felirattal ellátott sisakkal állt rajthoz, amit az ukrajnai háborúra reagálva készíttetett. Az Aston Martin csapatvezetője tagadja, hogy ők kérték erre a pilótát.

„Nem, nem. A pólóval és a sisakkal is a figyelmet akarta felhívni. Aztán, amikor ez mondjuk úgy, hogy sikerült, akkor levette. Amúgy sem viselheti minden nap ugyanazt a pólót!” – reagált Vettel tettére Mike Krack.

A csapatvezető hozzátette, Vettel mindig egyeztet a csapatával, mielőtt új szlogenekkel áll elő.

„Tájékoztat minket róla, mi pedig beleegyezünk. Meg szoktuk beszélni” – fogalmazott Krack.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!