Vettel: Nem a Forma-1 a legfontosabb - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem a Forma-1 a legfontosabb

HIRDETÉS
Nem múlt el a szenvedély, ám már nem csak a Forma-1 számít a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára – ezt maga a német versenyző árulta el a minap, említést téve arról, hogy mostanra háromgyerekes családfőként is helyt kell állnia.
G.P. AUSTRALIA F1/2020 - MELBOURNE 12/03/2020 
credit: © Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta pedig a Red Bull színeiben négy világbajnoki címet szerzett. 2015-ben szerződött a Ferrarihoz, ahol egyelőre még nem sikerült újabb vb-trófeát szereznie, ám célja továbbra is az, hogy sikerre vigye az olasz istállót.

A 32 esztendős versenyző élete viszont ma már nem csupán a Forma-1-ről szól: feleségével három gyermeket nevelnek.

„Ez a sport, a Forma-1 az életem. Nagyon fontos számomra, de természetesen tudom, hogy a közvélemény számára a Forma-1 egy kétórás verseny kéthetente” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Hiba lenne részemről, ha úgy tekintenék a Forma-1-re, mintha az lenne a világ közepe. Van három gyermekem, és elég idős vagyok, hogy ezt tudjam. Egyértelműen ez a szenvedélyem, és komoly szerepe van az életemben, de nem a legfontosabb dolog.”

„Teljesen természetes, hogy ahogy idősödik az ember, úgy lesz egyre szélesebb a látóköre, hiszen az élet sok mindenre megtanít. Amikor 10-15 éves voltam, csak a versenyzés számított, semmi más. Mindent arra kellet alapozni, ami mostanra változott egy kicsit.”

„De ez nem jelenti azt, hogy elmúlt a szenvedélyt. Viszont kétségkívül már nem csak a sportot nézem. A munkámnak hála rengeteg mindent átélhettem az utazások során, felfedezhettem a világ nagy részét. Találkozhattam más kultúrákkal, ami remek lehetőség volt, és sokat segített abban, hogy érettebbé váljak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Nem a Forma-1 a legfontosabb
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!