Vettel: Nem a maláj történések miatt távozik Webber

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel úgy véli, csapattársa, Mark Webber nem kettejük feszült viszonya miatt búcsúzik az osztrák csapattól, illetve a Forma-1-től az idény végén.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel úgy véli, csapattársa, Mark Webber nem kettejük feszült viszonya miatt búcsúzik az osztrák csapattól, illetve a Forma-1-től az idény végén.

Webber csütörtökön jelentette be, hogy jövőre a Porsche színeiben folytatja az Endurance Világbajnokságon, illetve a vállalat Le Mans-i programjában – az ezzel kapcsolatos pletyka először a Maláj Nagydíjat követően ütötte fel fejét, amikor az ausztrált a csapatutasítást figyelmen kívül hagyva megelőzve márkatársa, Sebastian Vettel, aki így megnyerte a futamot.

Vettel azonban nem gondolja úgy, hogy Webber emiatt távozik az istállótól.

„Szerintem épp eleget beszéltünk már Malajziáról. Úgy gondolom, egyikünk sem örült a történtek miatt, de véleményem szerint az efféle dolgok csak egy napig változtatják meg a világot” – mondta a címvédő.

„Azt hiszem, három éve a Törökországban történtekről is más véleménnyel voltunk, és aztán sikeres időszak következett.”

Vettel szerint a Webberrel való viszonya jobb, mint amilyennek a média leírja.

„Versenyzőként rendkívül tisztelem őt a pályán. Ami pedig a versenypályán kívüli viszonyunkat illeti: kicsit szerintem túlreagálták a dolgokat, mert nem sok minden történt. Az tény, hogy nem vagyunk a legjobb haverok, és talán soha nem is leszünk. Ez épp elég ok volt a médiának arra, hogy felpezsdüljön, nekünk viszont nem fontos, hogy ezen változtassunk minden áron.”

A listavezető elárulta, furcsa lesz, hogy ötévnyi partnerség után jövőre már nem Webber lesz a csapattársa.

„Nem mondanám azt, hogy az ember fél egy kicsit ilyenkor, de ismeretlen dolgok várnak ránk. Bárki is jön, új lesz a csapatban, szóval nehéz tudni, mire számítsunk. Ebből a szempontból tehát sokkal könnyebb, ha tudod, kinek az oldalán versenyzel.”

A hírek szerint a lotusos Kimi Räikkönen is jó eséllyel pályázik Webber megüresedő helyére. Amikor Vettelt arról kérdezték, jó kapcsolatot ápol-e a finnel, így felelt: „Igen. Biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanígy válaszolna, csak rövidebben. De azt hiszem, jól kijövünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!