Vettel: Nem a Red Bull-lal akarunk egy szinten lenni - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem a Red Bull-lal akarunk egy szinten lenni

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel úgy érzi, képes lenne megszorongatni a Mercedes versenyzőit egy „boldog” versenyautóval, jelenleg azonban küszködnek azzal, hogy optimálisan állítsák be idei versenyautójukat.
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki a 2019-es idénynek, versenyautója ugyanis a téli teszteken igazán gyorsnak mutatkozott.

A szezon első hat versenye azonban kiábrándítóan alakult a csapat számára: miközben a Mercedes mindenhol nyert, a Ferrari sokat szenvedett autója beállításával.

„Összességében hiányzik a leszorítóerő – ez egy olyan gyengeség, amivel tisztában vagyunk” – mondta Vettel, aki már tavaly augusztus óta nem tudott futamot nyerni az F1-ben.

„De az autónk nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik. Nagyon nehéz eljutnunk vele abba a tartományba, ahol elégedetten viselkedik. Amikor ezt sikerül megtenni, akkor versenyképesebbek vagyunk, de nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

Vettel kifejtette, szintén komoly problémát okoz számukra, hogy az autónak egyszerűen nincs kellően jó tapadása.

„A következő három, négy vagy öt versenyre nyilván igyekszünk javítani az autón, igyekszünk nagyobb tapadást elérni vele, hogy gyorsabbak legyünk. Ilyen egyszer. De úgy tűnik, szépen rejtőzködik!”

„Nem igazán tudom, hol rajtőzködik, szóval, ha látják, vagy megvan a telefonszáma ennek a tapadás nevű fickónak, akkor… keressük már őt egy ideje!”

A Ferrari gyengélkedése ráadásul a Red Bull számára is lehetővé tette azt, hogy közelebb férkőzzön, így az elmúlt hetekben Max Verstappen volt a Mercedes-pilóták legfőbb ellenfele.

„Nyilván nem fognak megoldódni a gondjaink egy éjszaka alatt” – mondja Vettel.

Hirdetés

„Keményen kell dolgoznunk, nagyon oda kell figyelnünk az apró részletekre, hogy közelebb kerüljünk. Ha sikerül felérnünk a szintjükre, akkor nagy nyomást helyezhetünk rájuk. Jelenleg túl messze vagyunk a Mercedestől, és átlagosan egy szinten a Red Bull-lal – márpedig nem itt akarunk tartani!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!