Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Nem aerodinamikai problémáink vannak

Nem aerodinamikai gondok vannak a Ferrari autójával, sokkal inkább arról van szó, hogy az SF90-es versenygép nem tudja megfelelően működtetni a Pirelli abroncsait – ezt mondja Sebastian Vettel.

A német versenyző a 3. helyen fejezte be a vasárnapi Azeri Nagydíjat a két Mercedes mögött, és 35 pontra nőtt a hátránya az összetettben élen álló Valtteri Bottas mögött.

Miközben a Mercedes a szezon eddigi összes versenyén kettős győzelmet szerzett, a Ferrari nehezen érez rá autójára. Vettel azt mondja, főleg a gumik működtetése okoz gondot.

„Azt gondolom, előreléptünk az autónkkal, de sokkal inkább domináns tényező az, hogy mennyire tudunk felülkerekedni ezeken a gumikon” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Rengeteg teljesítmény van ebben… Szerintem az, hogy helyenként küszködünk a lassú kanyarokban, nem aerodinamikai probléma, sokkal inkább mechanikai tapadás kérdése. Rengeteg házi feladatunk volt az elmúlt pár hétben.”

„Meggyőződésem, hogy amint sikerül mindent jól eltalálnunk, az autó erős lesz, és akkor sokkal inkább harcban leszünk. De jelenleg – az elmúlt négy versenyt látva – egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak.”

Vettel a lágy gumikkal sok időt veszített a Mercedesekkel szemben a bakui verseny első etapjában, később azonban fel tudott zárkózni, és a közepes keverékkel tartotta is a lépést a Mercedesekkel.

„Az első etapban küszködtünk az üldözéssel, nagyon nehéz volt megtalálni a ritmust, nehéz volt tapadást kihozni a gumikból” – mondta.

„Hosszú és nehéz délutánra számítottam. A kerékcsere után az autó elég jó volt, tudtam nyomni neki, és szerintem tartottuk is a lépést a Mercedesekkel.”

„A kék zászlók nem kifejezetten voltak szerencsések, láttam, hogy Lewis néhány lekörözött mögött elég jó szélárnyékokat kapott. Összességében a második etap jobban alakult számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!