Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Vettel: Nem aludtam jól a vasárnapi verseny után

GP AUSTRIA F1/2020 - VENERDÌ 03/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem aludt jól a kiábrándítóan alakult spielbergi nyitóverseny után a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki amellett, hogy tudja, nem végzett elég jó munkát, elismeri csapattársa, Charles Leclerc remek teljesítményét.

A Ferrari csapata sokat szenvedett az Osztrák Nagydíjon, Vettel pedig különösen: az időmérő nem jutott a Q3-ba, a versenyt pedig csak a 10. helyen zárta, miközben csapattársa, Leclerc jó taktikával, remek versenyzéssel – és persze némi szerencsével – a 2. helyen zárt.

Vettelt már az elmúlt években is rengeteg kritika érte, sok furcsa hibát elkövetett ugyanis, és látszólag nehezen bírja a nyomást. Helyzetét pedig csak nehezíti, hogy a Ferrari májusban bejelentette, nem hosszabbít szerződést vele.

A négyszeres bajnok a minap a Red Bull tévécsatornája, a Servus TV ’Sport und Talk aus dem Hangar-7’ című műsorának vendége volt, ahol kendőzetlen őszinteséggel vallott az elmúlt hétvégéről. Például arról, mennyire rosszul érezte magát a vasárnapi verseny után.

„Nem aludtam valami jól. Felmentem egyedül a hegyekbe, szívtam egy kis friss levegőt, hogy kiszellőztessem a fejem, főleg egy ilyen hétvége után” – mondta a német versenyző.

„Mindenki a közepes keverékű gumikon volt kint, és én is ugyanezzel próbálkoztam, de nem jött be. Rengeteg időt veszítettünk a biztonsági autós fázisig, hiányzott a sebesség. Két-három dolog nem volt ideális, az autó rosszabb volt, mint pénteken – nehéz verseny volt.”

Vettel azt mondja, ő saját maga legfőbb kritikusa, és elfogadja azt is, ha másoknak véleménye van róla.

„Meg tudok birkózni a kritikákkal, mert én is dühös voltam magamra” – mondta a Ferrari versenyzője, majd szót ejtett Nico Rosberg véleményéről is, aki Vettel megpördülése kapcsán azt találta mondani, a német rendszerint rosszul méri fel az ilyen szituációkat.

„Nico mindig szeret nagyot mondani, legyen szó bárkiről is. Az igazság az, hogy az nem is egy támadás akart lenni, csak a lehető legközelebb szerettem volna kerülni hozzá. Sainz és Leclerc harcoltak egymással – nem számítottam arra, hogy Carlos a végén rámhúz.”

„Viszont az én hibám volt. Nem akartam ütközni, ezért satuféket nyomtak, de blokkoltak a hátsó kerekek, és ennyi volt. Ha azt nézzük, hogy nincs is kézifékem, egészen jól csináltam! Persze nem ez volt a szándékom…”

„Nem kérdés, hogy ilyennek nem szabadna megtörténnie. Én is nagyon dühös voltam a történtek miatt. Utólag is csak úgy tudom leírni a dolgot, ahogy az autóból láttam. De persze tudom, hogy ennek nem szabadna megtörténnie. A megpördülés nélkül jobbak lettek volna az esélyeim, volt még egy garnitúra lágy gumim, mivel szombaton nem jutottam be a Q3-ba. A végén tehát még lett volna lehetőségem, bár mint mondtam, a tempó nem volt meg. Viszont a gumielőnnyel előreléphettem volna pár helyet.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel elismerte, csapattársa, Charles Leclerc kiváló munkát végzett a vasárnapi versenyen.

„Az első lépés a beismerés: nem volt jó versenyem. És azt gondolom, én vagyok az első, aki elismeri a másik pilóta jó teljesítményét.”

„Az autónk nem annyira erős idén, mint vártuk. Meglátjuk, meddig tart majd az idény, de az világos, hogy nem állunk úgy, ahogy szeretnénk. A csapat mindent megtesz, hogy fejlesszen. Ha minden igaz, a magyarországiak egy részét már ezen a hétvégén megkapjuk. Majd meglátjuk. Az viszont biztos, hogy hosszú út áll előttünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS