Vettel: Nem az autóval van gond, hanem velem - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem az autóval van gond, hanem velem

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, egész egyszerűen nem boldogul az olasz istálló idei autójával, és azért nem tudja kihozni belőle a legtöbbet, mert képtelen olyan jól alkalmazkodni hozzá, mint csapattársa, Charles Leclerc.
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  VENERDÌ 30/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel idén kiábrándító formát nyújt a Forma-1-ben, és miközben csapattársa, Leclerc 75 megszerzett ponttal a tabella 5. helyét foglalja el, addig a német mindössze 18 egységet gyűjtött, és a pontverseny 13. helyén áll.

Vettel az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, véleménye szerint a Ferrari idei, SF1000-es versenyautója nem fekszik annyira az ő vezetési stílusának, és egész egyszerűen képtelen alkalmazkodni hozzá.

A négyszeres világbajnok azért is áll értetlenül ez előtt, mert pályafutása során mindig képes volt megbirkózni bármilyen autóval.

„Ahogy pályafutásom során mindig, próbálok most is olyan gyors lenni, amennyire csak tudok” – mondta a négyszeres világbajnok Imolában.

„De jelenleg nyilvánvaló, hogy nem tudok annyit kihozni az autóból, amennyit Charles. A mérnökökkel persze próbáljuk megérteni a helyzetet, dolgozunk az ügyön folyamatosan.”

„Pályafutásom során mindig képes voltam a legtöbbet kihozni az autóból és magamból, úgy tűnik, idén más a helyzet. De nincs más választásom, dolgoznom kell magamon és az autón.”

Vettel nyomatékosította, nem az autó jelenti a legfőbb problémát ebben a helyzetben, hanem az, hogy nem tud közös nevezőre jutni vele.

„Nem gondolom, hogy arról van szó, ahogy az autó kezelhető, az embernek mindig alkalmazkodnia kell. Igaz ez a gokarttól kezdve egészen a Forma-1-ig. Olyasvalami ez, ami korábban soha nem okozott problémát. De ahogy mondtam, idén hiányzik valami, és minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy felülkerekedjek ezen.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ezzel kapcsolatban Imolában azt mondta, Vettel és Leclerc telemetriájában „nagyon apró” különbségek látszanak csak.

Hirdetés

„Nem gondolom azt, hogy lényegi különbség van. Szerintem csak nagyon apró különbségekről beszélhetünk” – mondta.

„Nem olyan nagy számokról van szó, mindig csak néhány századról kanyaronként, vagy féktávonként – szóval nagyon kicsi különbségek ezek.”

„Ahogy Seb is mondta, főleg érzés kérdése ez – a tapadás érzésének kérdése, illetve az, hogy ki tudja-e hozni az autóból a potenciált. És a mi feladatunk, a mi felelősségünk, hogy segítsük őt ebben, hogy jobban tudjon teljesíteni.”

„De az adatok alapján nincs nagy különbség – ez a lényweg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!