Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Nem azért vagyok itt, hogy 1 pontot gyűjtsek

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nem titkolja: egyáltalán nem elégedett azzal, hogy pontszerző helyen végzett a Portugál Nagydíj versenyén.

Vettel számára az időmérő sem alakult kedvezően, már a Q2-ben kiesett, így csak a 15. rajtpozícióból kezdhette meg a vasárnapi versenyt. 

A német versenyző a 10. helyig tudott felzárkózni, így egyetlen pontot szerzett saját és csapata részére: a négyszeres világbajnok jelenleg a bajnokság 13. helyét foglalja el és 18 pontja van összesen. 

A kérdésre, elégedett-e az eredménnyel, Vettel így válaszolt: „Nem, az egy pontnak nem örülök. Nem azért vagyok itt, hogy egy pontot gyűjtsek” – mondta Vettel. „De ma sok gondom volt azzal, hogy az első körökben megfelelő hőmérsékletre hozzam a gumikat, hasonló volt a helyzet a tegnaphoz.”

A Ferrari versenyzője egész évben küszködik az autó vezethetőségével, és most is elmondta, ezen a hétvégén is meggyűlt a baja a versenygépével. 

„Az autót egész versenyen nagyon nehéz volt vezetni, a tapadás mindig nagyon hirtelen tűnt el. Nehéz volt az autó felé felépíteni a bizalmat, és ez egész hétvégén így volt, ezért nem volt meg a sebesség és a következetesség sem. Mindent megpróbáltam.” 

„Mindent megpróbáltam kihozni az autóból, és ebből a szempontból kissé vegyesek az érzéseim. Egyrészt elégedett vagyok, mert az volt az érzésem, hogy jó versenyt teljesítettem, miután az elején küszködtem, és kétszer vagy háromszor majdnem kicsúsztam. De másrészt nyilvánvaló, hogy a másik autó lényegesen gyorsabb. Azzal, ahol időt veszítek, egész évben küszködök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!