Orosz Nagydíj

Vettel nem bánja, hogy a Red Bull Racinghez igazolt

Sebastian Vettel egyáltalán nem bánja, hogy a jövő évben a Red Bull Racing színeiben folytatja versenyzői pályafutását, miután a múlt héten két napon át tesztelhette leendő csapata idei versenygépét a spanyolországi Jerezben.

Sebastian Vettel egyáltalán nem bánja, hogy a jövő évben a Red Bull Racing színeiben folytatja versenyzői pályafutását, miután a múlt héten két napon át tesztelhette leendő csapata idei versenygépét a spanyolországi Jerezben.

Az Olasz Nagydíj futamgyőztese már a nyár elején aláírta jövő évi szerződését a Red Bull Racing istállóval, még mielőtt a Toro Rosso szárnyra kapott volna.

A fiókcsapat az elmúlt versenyeken rendre felülmúlta az elsőszámú istállót, így sokan feltették Vettelnek a kérdést, nem bánta-e meg az átigazolást.

A német pilóta azonban elmondta, miután kipróbálta az RB4-es modellt, még inkább tudatosult benne, hogy a Red Bull csomagja sokkal több lehetőséget tartogat a Toro Rossóénál.

“Meggyőződésem, hogy ez a lehető legjobb választás a jövő évre” – mondta Vettel a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Természetesen sok munka van még, de azt gondolom, hogy nem lenne helyénvaló kijelenteni, hogy a Red Bull Racing rosszabb lenne a Toro Rossónál jelen pillanatban.”

“Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt időben, és abszolút megérdemeltük a sikert, miközben véleményem szerint a Red Bull nem aknázta ki a csomagjában lévő összes lehetőséget az utóbbi versenyeken, ezért maradtak le egy kicsit tőlünk.”

“A Forma-1-ben nagyon szoros a középmezőny, így ha valaki itt-ott két-három tizedet veszít, könnyedén arra lehet figyelmes, hogy fél másodperces hátrányba került a többiekkel szemben, ami komoly különbséget jelent a rajtrácson” – folytatta a német pilóta, aki nagyon örült annak, hogy még a szezon vége előtt bepillantást nyerhetett leendő csapatába.

“A két autó szinte teljesen ugyanaz, így a különbséget a körülötted dolgozók jelentik. Ez is volt a legfőbb oka annak, hogy már most kipróbáltam az RB4-est, hiszen megismerkedhettem a mérnökökkel, bepillantást nyerhettem a munkamenetbe, és a csapaton belüli légkörbe.”

“Magabiztosan várom a következő évet, és egyáltalán nem gondolom azt, hogy visszalépés lenne” – tette hozzá Vettel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS