Vettel nem bánja, hogy harcba szállt Hamiltonnal

Sebastian Vettel elmondta, hogy nem hátsó gondolatok vezérelték, mikor hihetetlenül kemény támadást indított a bajnoki címért harcban álló Lewis Hamilton ellen, aki mellett el is ment a brazil futam utolsó köreiben.

Sebastian Vettel elmondta, hogy nem hátsó gondolatok vezérelték, mikor hihetetlenül kemény támadást indított a bajnoki címért harcban álló Lewis Hamilton ellen, aki mellett el is ment a brazil futam utolsó köreiben.

A Toro Rosso német versenyzője az utolsó előtti körben előzte meg Hamiltont, aki ezzel visszacsúszott a hatodik helyre, ami nem lett volna elég számára ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet.

A McLaren brit versenyzője azonban az utolsó kör utolsó kanyarjában elment a száraz aszfaltra alkalmatos gumikon küszködő Timo Glock mellett, és az utolsó métereken bezsebelte a végső győzelmet.

Vettel a futam után elmondta, fogalma nem volt arról, hogy Hamilton milyen pozícióban van.

“Csak arra hajtottam, hogy minél gyorsabb legyek, és annyi autót megelőzzek, amennyit csak lehet” – mondta Vettel a riportereknek. “Fogalmam nem volt arról, hogy hol voltam a kiállások után. Mielőtt még tisztában voltam a helyzetemmel, akkor Lewis mögött az ötödik pozícióban köröztem. Próbáltam megelőzni, de nem jártam sikerrel.”

“A kiállás után azonban rengeteg lekörözött versenyző volt előttünk. Nem volt egyszerű, különösen hogy egyre jobban esett az eső. Kemény volt, de aztán sikerült áthámoznom magam Lewison egy körrel a vége előtt. Aztán az utolsó körben elmentem Timo mellett és a negyedik helyen végeztem.”

Mikor arról kérdezték, tudta-e, hogy előzése akár Hamilton bajnoki címébe is kerülhet, Vettel a következőkkel folytatta: “Nem, egyáltalán nem. Ahogy azt már mondtam, a kiállás után össze voltam zavarodva. Tudtam, hogy néhány autó kint maradt a pályán száraz gumikon. Azt hittem, hogy komoly esélyük lesz, de aztán drámai volt a végjáték. Én is a felvételről láttam.”

A német versenyző azonban elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy harcba szállt Hamiltonnal.

“Nem bánom. A végén Lewisszal csatáztam. A verseny elején nagyon közel voltam Felipéhez, és ha lett volna lehetőségem, őt is megpróbálom megelőzni. A saját versenyemet futottam, és csakis magamra vigyáztam.”

“Semmi más nem érdekelt. Azonban őszintén mondom, ahogy azt már korábban is említettem, fogalmam nem volt arról, hogy hol állok, vagy milyen pozícióban vagyok” – tette hozzá Vettel.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS