Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Nem bánom, hogy megpróbáltam megelőzni Bottast

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy néhány körrel a leintés előtt egy határozott manőverrel megpróbálta megelőzni az élen autózó Valtteri Bottast.

Vettel a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi Azeri Nagydíjnak, és jó ideig kontroll alatt tartotta a versenyt, ám amikor a két Red Bull balesete miatt beküldték a biztonsági autót, a bokszkiállását meglehetősen későre időzítő Valtteri Bottas az élen tudott maradni.

Vettel az újraindítás után rögtön megpróbálta megelőzni a finnt, ám elfékezte magát a célegyenes végén, és visszacsúszott jó néhány pozíciót.

A Ferrari versenyzője végül a 4. helyen ért célba, miután Bottas egy defekt miatt kiesett. Vettel elárulta, egyáltalán nem bánja, hogy megpróbálta megelőzni a Mercedest.

„Nem. Örülök, hogy megpróbáltam, persze annak már kevésbé, hogy nem jött össze. De meg kellett próbálnom” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem gondolom azt, hogy túlzottan optimista voltam, hogy bevetődtem belül. De egy kicsit csapdába kerültem, mert nem láttam, hol is vagyok az 1-es kanyarhoz viszonyítva.”

„Nyilván láttam a kanyart, de a referenciapontok jobb oldalt vannak, ott van egy kerékvető, illetve a jelzések a falon. Balra nehéz referenciapontokat találni, csak a fal és a korlát van ott.”

„Amint belülre húzódtam, blokkoltak a kerekeim. Nem voltam elkésve, máskülönben nem is tudtam volna befordulni. Végül éppen csak sikerült.”

„Alapvetően erős versenyt futottam, de néha előfordulnak ilyenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!