Vettel nem biztos a 2015-ös feltámadásban - F1VILÁG.HU

Vettel nem biztos a 2015-ös feltámadásban

HIRDETÉS

A Red Bull négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint jobb fejlesztési tempóra lesz szükségük ahhoz, hogy 2015-ben fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel.


A Red Bull négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint jobb fejlesztési tempóra lesz szükségük ahhoz, hogy 2015-ben fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel.

A Milton Keynes-i alakulat továbbra is azon fáradozik, hogy valahogy csökkentse lemaradását a domináló Mercedesszel szemben. A csapatnak nincs könnyű dolga, motorpartnerük, a Renault ugyanis év közben nem sokat javíthat V6-os erőforrásán.

Amikor Vettelt a minap újságírók arról kérdezték, a Red Bull vajon 2015-ben elég jó lesz-e ahhoz, hogy felvegye a versenyt a német istállóval, így felelt: „Nehéz megmondani, momentán a lemaradás túl nagy, és az első verseny óta nem is nagyon sikerült csökkentenünk.”

„Nyilván rengeteg mindent kipróbáltunk, hogy fejlődjünk, de ugyanaz az eredmény. Nagyobb fejlesztésekre lesz szükségünk, hogy még közelebb kerülhessünk. Azt hiszem, az idény végén egy kicsit jobban meg tudjuk már ítélni, hogy mit is kell tennünk a tél folyamán.”

Vettel hozzátette, nem tudja, hogy az összekapcsolt első és hátsó felfüggesztés, tehát az ún. FRIC-rendszer betiltása milyen hatással lesz az erőviszonyokra.

„Mi tudjuk, mit használunk, de arról fogalmunk sincs, a Mercedes milyen rendszerrel dolgozik. Elég világos az FIA kérése, és egyes csapatokra talán nagyobb hatással lesz, mint másokra.”

Vettel hazai versenyére, a Német Nagydíjra készül, ahol reményei szerint jobban alakulnak majd a dolgok, mint legutóbb, Silverstone-ban.

„Nehéz jóslatokba bocsátkozni, elég hullámzóan alakult az idény. Nyilván sima, problémamentes hétvégében reménykedünk, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból és az autóból. Nagyon különleges volna dobogóra állni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!