Friss hírek

Vettel: Nem biztos, hogy a Forma-1-ben kellene versenyeznem

Rendkívül fontosnak tartja a környezetvédelmet és a tudatos életet, éppen ezért kissé álszentnek érzi magát Sebastian Vettel amiatt, hogy a Forma-1-ben versenyez – erről ő maga beszélt nemrég egy interjúban.

A Forma-1 négyszeres világbajnoka csütörtökön a Question Time című brit TV-műsorban vendégeskedett, ahol számos politikai –és globális kérdésben állalt foglalt, nagy hangsúlyt fektetve az energiaválságra, mellyel szembe kell néznie a világnak. Vettel az elmúlt években többször felemelte hangját a környezetvédelem mellett, de számos politikai és társadalmi kérdésben állást foglalt már, legyen szó akár az LMBTQ-közösségről, akár az Ukrajnában zajló háborúról.

A műsorban Vettel kiemelte annak fontosságát, hogy az országok ne függjenek kizárólagos energiaellátástól, rámutatva, hogy Németország is meglehetősen furcsa helyzetbe került, hiszen jelentős mértékben kell támaszkodnia az orosz energiára.

Hirdetés
 

A műsor egy pontján a műsorvezető felhívta Vettel figyelmét arra, hogy ő is egy „gázzabáló” sportág képviselője – ami nevetést váltott ki a közönség körében is. Vettel erre reagálva mondta azt, benne is megfogalmazódnak kérdések.

Arra a kérdésre, hogy álszentnek tekinthető-e azért, mert a Forma-1-ben versenyez, miközben az energiatakarékosság szükségességét hangoztatja, a négyszeres világbajnok így felelt: „Igen, és igazad is van, ha kinevetsz, mert vannak kérdések, amiket én is felteszek magamnak minden nap. Nem vagyok szent. Nagyon aggaszt a jövő, azok a témák, amik az energiával, az energiafüggőséggel kapcsolatosak, illetve azzal, hogy merre is haladunk a jövőben.”

Vettel hozzátette, azt a kérdést is fel szokta tenni magának, hogy egyáltalán kellene-e versenyeznie a Forma-1-ben, „körbeutazva a világot”.

„Vannak bizonyos dolgok, amik az én irányításom alatt vannak, és olyanok is, melyek nem. A szenvedélyem az autóvezetés, imádom. És valahányszor autóba ülök, oda vagyok érte. De ha kiszállok az autóból, természetesen gondolkodom is azon, hogy tényleg ezt kellene csinálnunk? Beutazni a világos, pazarolni a forrásainkat?”

Vettel ugyanakkor tudja, az F1 rendkívül fontos a szórakoztatás szempontjából, és szerinte az emberek „feltehetően megőrülnének”, ha nem lennének olyan dolgok az életükben, amiket élvezhetnek.

„Sok kérdést felteszek magamnak. Sok mindent teszek is, mert úgy érzem, jobbá tehetem azokat. Hogy szükséges-e mindig repülőre ülnöm? Nem, amennyiben tudok autóval is menni. Vannak dolgok, amiket én irányítok, és vannak, amiket nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!