Vettel nem csalódott a harmadik hely miatt - F1VILÁG.HU

Vettel nem csalódott a harmadik hely miatt

HIRDETÉS

Sebastian Vettel nem csalódott amiatt, hogy csak a harmadik pozícióból vághat neki hazai versenyének, a Német Nagydíjnak, miután nem úgy sikerült számára a szombati időmérő, ahogy azt eltervezte.


Sebastian Vettel nem csalódott amiatt, hogy csak a harmadik pozícióból vághat neki hazai versenyének, a Német Nagydíjnak, miután nem úgy sikerült számára a szombati időmérő, ahogy azt eltervezte.

A Red Bull világbajnoka idei leggyengébb rajtpozícióját könyvelhette el hazai közönsége előtt, miután másfél tizeddel futott gyengébb időt, mint csapattársa, Mark Webber, aki mellől Lewis Hamilton indulhat a második pozícióból.

„Nem vagyok túlzottan csalódott, persze jobban szerettem volna előrébbről rajtolni, de úgy gondolom, hogy egy igen kemény edzés volt a mai” – mondta a német pilóta az időmérőt követő sajtótájékoztatón.

„Véleményem szerint sokat fejlődtünk tegnap óta, mikor nem igazán éreztem az autót, és valahogy nem volt meg a megfelelő egyensúly. Ma reggel már sokkal jobb volt az autó.”

„Nem csak egyetlen dolgon változtattunk, számos területen elvégeztünk változtatásokat, amik végül javítottak az autó egyensúlyán. A ma délutáni edzés nagyon szoros volt.”

„A harmadik etapban még elég jó kört teljesítettem, talán az utolsó szektorban veszítettem egy kicsit, de végeredményben Mark nagyon gyors volt, kiváló munkát végzett. Elégedett vagyok a harmadik pozícióval, és ő is a pálya tiszta oldalán van, szóval majd megnézzük, hogy ez előnyt jelent-e majd vasárnap.”

Az előrejelzések szerint jó esély van az esőre a vasárnapi versenyen, ami Vettel szerint egy ismeretlen elemet is belecsempész a forgatókönyvbe, és igazából lényegtelenné teheti a rajtpozíciókat.

„Úgy gondolom, hogy úton van az eső, a kérdés csak az, hogy mikor és hol fog lecsapni a pályára. Sokkal jobb formában vagyunk, mint tegnap, és a versenysebességünk is kiváló. Nagyon várom már a holnapi versenyt.”

„Hosszú futam lesz, az időjárást itt soha nem tudod megjósolni” – magyarázta. „A végén lehet, hogy nem is számít, ki honnan rajtol. Célunk természetesen a győzelem, és a harmadik helyről ez nem lehetetlen. A pálya tiszta oldalán vagyok, onnan egyszerűbb lesz a rajt, talán.”

Hirdetés

„A nézők is nagy segítséget nyújtanak, hiszen mindenki a német versenyzőknek szurkol, így biztos vagyok abban, hogy nagyon fogom élvezni a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!