Vettel: Nem dobjuk be a törölközőt!

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, French GP, Paul Ricard
Hiába érkezett újításokkal Franciaországba, a Ferrari képtelen volt megszorongatni a Mercedes Forma-1-es csapatát, így a német istálló tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

A versenyt Lewis Hamilton nyerte meg csapattársát, Valtteri Bottast megelőzve, míg a Ferrari becsületét Charles Leclerc mentette meg egy 3. hellyel.

A csapat négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel kiábrándítóan szerepelt már az időmérőn is: csak a 7. rajtkockát szerezte meg, a futamot pedig az 5. helyen zárta.

A futam utolsó köreiben aztán a németet kihívták a bokszba friss gumikért, hogy legalább a leggyorsabb kört megfussa, és bezsebelje az ezért járó extra pontot.

Ez végül sikerült – habár nem volt egyszerű dolga, Lewis Hamilton ugyanis a jócskán elkopott abroncsokkal mindössze 24 ezredmásodperccel volt lassabb nála.

Amikor a verseny után Vettelt arról kérdezték, kiábrándítóan tartja-e azt, hogy még friss gumikkal is alig tudták produkálni a Mercedes tempóját, a német így felelt: „Nem jobban elrettentőbb, mint az, hogy néhány verseny óta már látjuk, hogy nincs meg a tempónk – szóval nyilván óriási kihívás előtt állunk.”

Vettel azt mondja, bár úgy érzi, az elmúlt hétvégén elbuktak, nem adják fel, és mindent megtesznek azért, hogy közelebb férkőzzenek a Mercedeshez.

„Mindent megpróbálunk, mindent beleadunk. Ha könnyű lenne, egy éjszaka alatt megvolnánk vele, és már jó pár versennyel ezelőtt megoldottuk volna, de nem könnyű, és nyilvánvaló, hogy a Mercedes nagyon erős, és jelenleg minden csapat számára ők a mérce. Rajtunk múlik, hogy előállunk-e megoldásokkal, és gyorsabbá tesszük-e az autót, hogy nagyobb nyomást helyezhessünk rájuk.”

„A franciaországi hétvégére az volt a nagy célunk, hogy jelentős mértékben csökkentjük a hátrányunkat a Mercedeshez képest, amit nem sikerült megtenni, szóval ebből a szempontból elbuktunk – de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk.”

Fotó: Pirelli

Vettel azt mondja, a Ferrarinál mindenki nagyon motivált, és reméli, a hétvégi Osztrák Nagydíjon már versenyképesebbek lesznek.

„Szerintem a csapatnál mindenki feltüzeltebb, mint valaha. Meg kell értenünk, néhány újítás miért nem működött, és remélhetőleg a következő versenyhétvégére már kapunk válaszokat ahhoz, hogy megpróbáljunk valamit ismét, és talán az osztrák pálya vonalvezetése is jobban kedvez egy kicsit nekünk.”

A hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, a Red Bull Ringen ott lesz az F1VILÁG.HU stábja is, így első kézből számolunk majd be a Forma-1 eseményeiről.

Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de az Instagramon is elérhetőek vagyunk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!