Vettel: Nem én döntöm el, hogy Schumacher veszi-e át a helyem jövőre - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem én döntöm el, hogy Schumacher veszi-e át a helyem jövőre

Nincs beleszólása Sebastian Vettelnek abba, hogy ki veszi át a helyét 2023-ban az Aston Martin csapatánál, így barátja, Mick Schumacher érdekében sem tud sok mindent tenni.

A négyszeres F1-es világbajnok csütörtökön jelentette be, az idei szezont követően távozik az Aston Martin csapatától, egyúttal pedig be is fejezi a versenyzést a királykategóriában. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a helyét, ám természetetsen rögtön megindultak az ezzel kapcsolatos találgatások, a jelöltek között pedig Mick Schumacher neve is felmerült.

A német pilóta idén második szezonját tölti a Haas csapatánál, szerződése pedig lejár az év végén. Amikor Sebastian Vettelt csütörtökön arról faggatták, hogy lehetségesnek tartja-e, hogy Schumacher veszi át a helyét az Aston Martinnál, elismerte, beszélt az utódlással kapcsolatban Lawrence Stroll-lal, az istálló tulajdonosával, ám nyilván nem ő dönt ebben a kérdésben.

„Nyilván beszéltem Lawrence-szel szerdán, és mondtam neki, hogy nem fogom folytatni. Volt egy nagyon-nagyon rövid beszélgetésünk arról, hogy mi jön ezután” – magyarázta Vettel.

„Van véleményem. Úgy értem, rendkívül nagyra tartom Micket. Nyilván nem vagyok teljesen objektív, hiszen közel állok hozzá. De nagyszerű versenyzőnek tartom őt.”

„Folyamatosan tanul, miközben mások hajlamosak megállni ebben, vagy nem tudnak fejlődni. Megvannak a képességei, de még mindig nagyon fiatal, és nincs sok tapasztalata. Szóval nem tudom, nem az én döntésem. Ha megkérdeznek, elmondom a véleményem, nem fogom vissza magam, de a csapat fogja meghozni a döntést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!