Vettel nem érzi úgy, hogy büntetést érdemelt Hamilton feltartásáért - F1VILÁG.HU

Vettel nem érzi úgy, hogy büntetést érdemelt Hamilton feltartásáért

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel nem érzi úgy, hogy büntetést érdemelt azért, amiért a vasárnapi Holland Nagydíjon feltartotta Lewis Hamiltont.
action, TS-Live, Spa-Francorchamps, GP2214a, F1, GP, Belgium
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Hamilton épp Sergio Perezzel csatázott nagyot, amikor Vettel épp eléjük jött vissza a bokszból, és jó néhány kanyaron keresztül akadályozta a hétszeres világbajnokot, ami miatt annak védekeznie is kellett Perezzel szemben. Vettel aztán utat adott a két versenyzőnek, a versenybírók azonban nem tolerálták az esetet: 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a németet, aki végül a 14. helyen ért csak célba. Az Aston Martin versenyzője a verseny után azt mondta, nem ért egyet a döntéssel.

„Fél kör sem telt el, és már el is tűntem az útból” – mondta a német versenyző, amikor az esetről kérdezték. „Nyilván nem tudok eltűnni. Nekem más véleményem van, de ez nem számít.”

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack is versenyzője védelmére kelt, ugyanakkor megértette a stewardok döntését.

„Mindig nehéz, amikor épp jössz vissza a bokszból friss gumikkal, és épp lekörözni próbálnak olyanok, akik régebbi gumikat használnak” – magyarázta. „Az adott pillanatban nem igazán volt lassabb. Ugyanakkor viszont, ha megnézzük, talán egy kicsit sokáig voltunk Lewis előtt, és nem lehet egy körön át elöl menni. Megesik néha az ilyen.”

„Tudtuk, hogy ebbe a helyzetbe kerülünk. Szóltunk is neki, de szerintem ő nem látta annyira vészesnek az esetet, hiszen nyilván megvolt a tempója, és mondta is nekünk a rádión, hogy megvan a tempója, hogy ellépjen. Ha viszont megkapja az ember a kék zászlót, akkor megkapja…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!