Friss hírek

Vettel: Nem ez a legjobb Ferrari

Sebastian Vettel szerint a Ferrari nagy előrelépést tett az év eleje óta, és a Szingapúri Nagydíjra vitt fejlesztési csomagjuk is sokat segített abban, hogy javuljanak.

A nyári szünetet követően a Ferrari mindhárom nagydíjat megnyerte, és most az Orosz Nagydíj időmérő edzésén is a csapat pilótája, Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót. A szezon első felében az olasz alakulat nem tudta felvenni a versenyt fő ellenfelével, a Mercedesszel, hiába tűnt úgy a téli teszteken, hogy a Ferrari nagy esélyese lehet az idei világbajnokságnak.

„Nem szabad elszállnunk” – reagált az elmúlt időszak eredményeire Vettel. „Nyilvánvalóan tettünk előrelépéseket az autóval kapcsolatban, de azt is látnunk kell, hogy szerintem Szingapúrban a Mercedesnek volt gyorsabb az autója – de utcai pályán nehezebb előzni.”

„Meglátjuk, hogy Oroszországban mi történik majd vasárnap a különböző stratégiák mellett. Mi a lágy gumikkal, a Mercedes pedig közepes keverékekkel rajtol majd” – folytatta a német.

A kérdésre, hogy ez-e a legjobb Ferrari, amit eddig vezetett, Vettel így válaszolt: 

„A szezon eleje óta sikerült jelentős mértékben fejlesztenünk az autót. Télen magas szinten kezdtünk, aztán a szezonkezdet nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Szezon közben megértettük, hogy mit kell tennünk az autóval, és a szingapúri fejlesztési csomagunk nagy előrelépés volt. De a 2017-es Ferrari volt eddig a legjobb autónk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!