Friss hírek

Vettel: Nem fair az összehasonlítás Ricciardóval

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy véli, nem fair összehasonlítani idei teljesítményét csapattársáéval, Daniel Ricciardóéval, őt ugyanis jóval több műszaki probléma hátráltatta eddig.A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy véli, nem fair összehasonlítani idei teljesítményét csapattársáéval, Daniel Ricciardóéval, őt ugyanis jóval több műszaki probléma hátráltatta eddig, mint az ausztrált.

Hirdetés
 

Ricciardo hét alkalommal bizonyult jobbnak a címvédőnél az időmérőkön a bajnokság eddig eltelt 11 hétvégéjén, és kétszer futamot is nyert, így 43 ponttal többet szerzett Vettelnél, minek köszönhetően a bajnokság harmadik helyét foglalja el.

Vettel köztudottan küszködik az idei versenygéppel, ugyanakkor rámutatott arra, őt jóval több technikai probléma hátráltatta eddig, mint Ricciardót, így ennek is köszönhető a nagy különbség.

„Egyáltalán nem vonom kétségbe azt, hogy Daniel nagyszerű munkát végzett eddig, de nekem sok olyan időmérőm volt, amikor gondjaim voltak” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem emlékszem pontosan mindegyikre, de sokszor ezek miatt maradtunk alul, és a versenyeken is előfordult, ami elég frusztráló. A Forma-1 nagyszerű tud lenni, ugyanakkor brutális is, amikor egyszerűen nem tudod megmutatni, mire vagy képes.”

„És ez az oka annak, hogy nem igazán foglalkoztat, amikor összehasonlítják az idei szereplésünket, mert őszintén szólva nem fair. Megbízhatóság szempontjából Danielnek szerencséje volt, hogy sima idényt teljesített idén. Nem mondom, hogy tökéleteset, de kevesebb gondja volt, mint nekem, szóval azt gondolom, nem igazán fair az összehasonlítás.”

Vettel kifejtette, bízik abban, hogy a bajnokság második felében jobb teljesítményt sikerül jobb teljesítményt nyújtania, noha tudja, nem lesz egyszerű dolguk.

„Teljesen világos, hogy a szezon második fele nem lesz egyszerű, mert meg kell fizetnünk az árát az évad első felének a motor, illetve egyéb komponensek tekintetében” – magyarázta a német.

„Egy ponton ki kell majd cserélnünk őket, amiért büntetést fogunk kapni, ami versenyzői szemmel nem túl jó, de része a szabályoknak, része a játéknak.”

„Úgy gondolom, a szezon elejéhez képest sokat fejlődtünk. Sok problémánk volt a megbízhatósággal, nem vezettem sokat az autót. Őszintén szólva eddig nem a mi szezonunk volt az idei, de ott van a potenciál – a szerencse viszont eddig nem állt mellénk.”

„Nem jöttek össze a dolgok, de biztos vagyok abban, hogy fordul a kocka és elégedettebbek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!