Friss hírek

Vettel: Nem fekszik nekünk a bahreini pálya

Nem igazán fekszik a Ferrari idei autójának a Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri versenypálya – ezt mondta a pénteki szabadedzések után Sebastian Vettel, aki a 12. helyen zárta a nyitónapot.

A Ferrarik nem remekeltek a Bahreini Nagydíj első napján, hiszen Vetteltől 3 tizeddel elmaradva Charles Leclerc is csak 14. lett a második szabadedzésen.

Az eredmények viszont nem igazán reprezentatívak, hiszen a csapatoknak lehetőségük volt arra is, hogy teszteljék a Pirelli 2021-es abroncsait is.

Vettel azt mondja, bízik abban, hogy szombatra fel tudnak javulni egy kicsit.

„Az első edzést még világosban tartották, a másodikat viszont már este, viszont – talán az év ezen időszaka miatt – határozottan kisebb volt a különbség a tréningek közt, mint az elmúlt években” – mondta a német versenyző.

„Azt hiszem, a szahíri pálya nem annyira fekszik nekünk, mint korábban, de persze még van min javítani és dolgozni, szóval meglátjuk, mire leszünk képesek szombaton.”

„Ami a vasárnapot illeti, tudjuk, hogy ez a pálya keményen bánik a gumikkal, szóval nehéz lesz sokáig használni őket. Először azonban az időmérőre kell fókuszálnunk, a versenyt meg majd meglátjuk.”

„Bár az igaz, hogy a pontokat vasárnap osztják, minél előrébb végzünk a rajtrácson, annál jobbak az esélyeink, hiszen több lehetőségünk van a stratégiákat, illetve a gumikezelést illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!