Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: Nem fogok hazudni, nehéz hétvége vár ránk

Nehéz hétvége vár a Ferrari Forma-1-es csapatára hazai pályán, Monzában – ezt nyilatkozta csütörtökön az olasz istálló négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A Ferrari a múlt hétvégi Belga Nagydíjon is sokat küszködött, ráadásul nemcsak a motorerő hiánya okozott problémát a csapatnak, hanem a gumik működtetésével is küszködtek a versenyzők.

Spa után ezen a hétvégén Monzában, egy ugyancsak motorigényes pályán szerepel a mezőny, Vettel pedig elismerte, nehéz lesz jó eredményekért harcolniuk.

„Nem fogok hazudni, ez nem lesz egy könnyű hétvége” – mondta a négyszeres világbajnok Monzában.

„Nehéz lenne nagy változásra számítani múlt héthez képest. Múlt hétvégén egy kicsit gyengébbek voltunk, mint általában, szóval a normál formánkhoz visszatérhetünk, ugyanakkor jól tudjuk, hogy az ilyen pályák karakterisztikájukból adódóan nem fekszenek nekünk.”

„Majd meglátjuk. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk – harcoljunk a tifosiért, és minden tőlünk telhetőt megteszünk.”

Vettelt megkérdezték arról is, elképzelhetőnek tartja-e azt, hogy a Ferrari autóval kapcsolatos problémái tavaly rejtve maradtak-e a bivalyerős motor miatt.

„Erre nehéz válaszolni. Az idei autó a tavalyi alapjaira épül. Próbáltunk előrelépni, de nehéz helyzetben találtuk magunkat, mert küszködünk a motorerővel, küszködünk az autóval, illetve az általános tapadással idén. Az autó a tavalyi továbbfejlesztése, előrelépés a tavalyihoz képest, de nyilván szerettük volna, ha ez az előrelépés nagyobb. Erre voltunk képesek, és most a legtöbbet kell kihoznunk a helyzetből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!