Vettel nem győzte dicsérni a rekorddöntő Verstappent - F1VILÁG.HU

Vettel nem győzte dicsérni a rekorddöntő Verstappent

Soha nem szerzett még pilóta olyan sok futamgyőzelmet egy F1-es szezonon belül, mint Max Verstappen a 2022-es idény során. Sebastian Vettel szerint csalódás lenne, ha a holland nem menne el 16 győzelemig.

Max Verstappen egy jelentős rekordot állított be a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon, ugyanis a Forma-1 története során ő lett az első, aki egy szezonon belül tizennégy alkalommal állt a dobogó legfelső fokára. Verstappen ezzel Michael Schumacher és Sebastian Vettel közös rekordját döntötte meg, a két német pilótának 13 diadalig sikerült eljutnia. Az új csúcs beállítása kapcsán Vettel nem győzte dicsérni a kollégáját, majd úgy fogalmazott: csalódás lenne, ha a Red Bull pilótájának nem sikerülne megnyernie a maradék két versenyt.

„Szép munka. Szerintem pokolian jó szezonja volt, szóval remélhetőleg elmegy 16-ig. Minden más csalódás lenne” – magyarázta Vettel, aki 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull istállójával.

„Ismerek náluk néhány embert, szóval örülök nekik. Nyilván óriási lendületet hoztak át tavalyról, az autójuk pedig hihetetlen lett. Még akkor is futamokat nyertek, amikor mindenki másnál nehezebb volt az autójuk. Azt hiszem, azóta sikerült ebből lefaragni. Szóval az autójuk rendben van, Max pedig elképesztő munkát végez.”

A saját futamára kanyarodva Vettel elárulta, az Aston Martin nemes egyszerűséggel nem értette, mi okozza a hétvégi gyenge teljesítményüket. A német pilóta a 16. pozícióból rajtolva a 14. helyen ért célba.

„Tudtam, hogy ha akarok, képes vagyok sokáig elmenni” – kommentálta az extrém hosszú, közel 40 körös első etapját, amiket lágy gumikon teljesített. „Sejtettem, hogy ennyi évvel a hátam mögött képes leszek beosztani a gumikat. Azt hittem, ez segíteni fog minket, de nem így történt. Nem sikerült a megfelelő tartományba kerülni, így lassúak voltunk. A szezonunkat tekintve ez nem meglepő, de a múlt hétvégéhez képest valami most nem stimmelt” – emlékezett vissza az Amerikai Nagydíjra, amelyen egy utolsó körös előzéssel a nyolcadik helyen sikerült célba érnie.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!