Vettel nem ijedt meg, ezt gondolja a Mercedes versenytempójáról! - F1VILÁG.HU

Vettel nem ijedt meg, ezt gondolja a Mercedes versenytempójáról!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem aggódik amiatt, hogy a téli teszteken látottak alapján a Mercedes messze riválisai előtt jár a versenytempó tekintetében.

Miközben a Ferrari pályacsúcsot futott a barcelonai teszteken, a GPS-adatok alapján a Mercedes versenytempója bő 1 másodperccel jobb volt a katalán ringen, sőt, a Ferrari elé akár még a Red Bull is beférkőzhetett.

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka viszont nem aggódik, elmondása szerint ugyanis nem tekinthetőek reprezentatívnak a riválisok versenyszimuláció, hiszen azokat kizárólag a Pirelli közepes keverékű abroncsaival futották.

„A riválisaink – a Mercedes és a Red Bull – egy típusú gumit használtak a versenyszimulációik során, ami olyasmi, amit egy versenyen nem lehet megtenni. Ez hatással van a stratégiákra, és végsősoron az eredményre is” – mondta Vettel.

„Azt gondolom, jó alapokról kezdtük meg a munkát az SF71H kódjelű versenyautónkkal. Most ideje dolgoznunk a fejlesztéseken, hogy még jobban kibontakoztassuk, és kihozzuk a benne rejlő potenciált” – mondta a német. „Nagyon bízom a csapatunkban, tudom, milyen tehetséggel és elkötelezettséggel rendelkeznek a Maranellóban dolgozók.”

„A megtett kilométereket tekintve mi is remek munkát végeztünk, 4323 km-t tettünk meg a teszteken. Én az egyik tesztnapon 188 kört futottam, ami 875 km – összesen közel 3000 km-t teljesítettem! Nem voltak komoly gondok az autóval, és nagyon élveztem a vezetést.”

„Alig várom már Ausztráliát, hiszen amint pályára gurulunk ott, mindannyian ugyanolyan körülmények közepette versenyzünk majd. Ahogy korábban mondtam, nagyon bízom a versenyautónkban.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettelt megkérdezték arról is, a teszteken látott gumihólyagosodás okozhat-e problémákat a szezon során.

„Azt gondolom, teljesen normális, hogy néhány tesztnap után minden csapat megpróbálja terelgetni a gumiszállítót egy olyan irányba, ami a legjobban fekszik az autójának. Szerintünk a Pirelli remek munkát végzett a gumiválasztásaival.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!