Vettel a Ferrariról: Volt, amit megtagadtak tőlem - F1VILÁG.HU

Vettel a Ferrariról: Volt, amit megtagadtak tőlem

HIRDETÉS
Sebastian Vettel és a Ferrari viszonya láthatóan megromlott az elmúlt időszakban, ezt a feszült rádióbeszélgetések is bizonyítják, illetve már maga a német sem rejti véka alá, hogy nincs minden rendben a csapatnál.
GP SPAGNA F1/2020 -  DOMENICA 16/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel és a Ferrari között egyre fokozódik a feszültség: az autó nem versenyképes, ráadásul a német pilóta idén különösen küszködik a SF1000-es versenygéppel. 

A legutóbbi versenyen, a Spanyol Nagydíjon is volt egy indulatosabb beszélgetés a csapat és Vettel között, amikor a stratégiával kapcsolatban nem kapott egyértelmű utasításokat a négyszeres bajnok. 

„Teljesen normális, ha az emberek ebben-abban nem értenek egyet” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Vettel a német Skynak, és elmondta, ez a hozzáállásán semmit nem változtat, ugyanis a saját csapatáért továbbra is küzdeni fog. 

„Általában kiállok az emberek mellett, akik éveken át olyan sokat adtak nekem, és nem vagyok érdekelt abban, hogy itt feladjam. Biztos, hogy nem mindig ment minden korrekt módon. De azt hiszem, hogy ezt mindig lehet két oldalról nézni.

„Természetesen a helyzet nem optimális” – mondta Vettel. „De végső soron azt látom, hogy a csapatom körülöttem – tehát azok, akik az autóm körül dolgoznak – a legjobbat hozzuk ki a helyzetből.”

„Nagyon sok lehetőségünk van, hogy hogy állítjuk be az autót, és így tovább. Még ha nem is mindig sikerül, de legalább megpróbáljuk a lehető legközelebb hozni a preferenciáimhoz.”

Vettel elmondta, a Ferrarinál ugyan nem kell korábban kivonulnia a megbeszélésekről amiatt hogy jövőre távozik az istállótól, azonban csapattársa, Charles Leclerc adatait például nem láthatja.  

„Manapság ez nagyon átlátható – mindent látni, amit a csapattárs csinál” – nyilatkozta. „Így általában közelebb kerülnek egymáshoz a csapattársak. De valahogy megtagadták tőlem ezt a lehetőséget, ez számomra nem volt lehetséges. Sokat próbálkoztam, nagyon sokat harcoltam az autóval, de…” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!