Vettel: Nem kell félnünk a hátralévő versenyektől

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari SF71H at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

40 pontos hátrányba került az összetettben a Szingapúri Nagydíj után Sebastian Vettel – a Ferrari német versenyzője nem elégedett, de azt mondja, nagyon bízik abban, hogy a soron következő Orosz Nagydíjon visszavághat.

Bár a szabadedzéseken úgy tűnt, a Ferrari előnyben van a Mercedesszel szemben Szingapúrban, az időmérőn végül Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, a brit pedig magabiztosan nyerte a másnapi futamot is.

Eközben Vettel az időmérőn csak a 3. helyen zárt, és a versenyen is ebben a pozícióban ért célba, miután Max Verstappen is elé tudott kerülni.

Vettel hátránya így további 10 ponttal nőtt az éjszakai verseny után, a német pedig azt mondja, nem ilyen eredményt vártak, de a hétvégén látottak után el kell fogadniuk mindezt.

„Nos, Lewis azt mondta, hogy úgy érkezett meg ide, hogy nem számított arra, hogy további 10 pontos előnyre tesz szert. Mi sem úgy érkeztünk ide, hogy arra számítottunk, 10 pontot veszítünk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„De egy ilyen verseny után abszolút indokolt ez a 10 pontos veszteség, el kell fogadnunk. Még sok van hátra, rengeteg pontot lehet gyűjteni. Én soha nem hittem, hogy nagy előnnyel miénk a leggyorsabb autó, ahogy egyesek mondták.”

„Tudom, hogy remek autónk van, jól kezdtük a szezont, de aztán az időmérőn fél másodperces lemaradásban voltunk, és fontos volt visszakapaszkodni, amit sikerült megtenni.”

Fotó: Singapore GP Media

„Most nehezebb idők járnak ránk, de azt gondolom, a tempónk összességében megvan, de azt gondolom, ugyanolyan komoly versengés van az időmérőn is, mint a versenyen. Azt gondolom, ezen a versenyen egy kicsit lassabbak voltunk, aminek okait meg kell értenünk. Ugyanakkor nehéz következtetéseket levonni, mert a versenyünk – az én versenyem – nagyon más volt…”

„Az én gumijaim voltak a legrégebbiek, melyekkel nem is nagyon lehetett volna elmenni a végéig. Jó lett volna kimenni és megcsinálni ugyanazt az etapot ugyanazokkal a gumikkal, csak hogy összehasonlításokat végezzünk – de ez nem az a verseny volt.”

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Oroszországba látogat, Vettel pedig azt mondja, mivel autójuk minden helyszínen jól működik, nem kell tartaniuk a bajnokság hátralévő versenyeitől.

„Oroszország az elmúlt években egyre jobban alakult számunkra, szóval most is feküdhet az autónknak. Nem hinném, hogy vannak olyan pályák, melyektől tartanunk kellene. Azt gondolom, az autónk mindenhol remekül működik, ez az egyik erőssége, szóval nem kell félnünk attól, ami következik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!