Vettel: Nem keményebben kell dolgoznunk, hanem jobban - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem keményebben kell dolgoznunk, hanem jobban

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a vasárnapi Japán Nagydíj után újságíró kérdésre elárulta, véleménye szerint minden összetevő megvan náluk ahhoz, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, mint a Mercedes – egyszerűen csak jobban kell végezniük a feladatukat, mint most.
GP GIAPPONE F1/2019 -  DOMENICA 13/10/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Az ezüstnyilak suzukai győzelmüknek köszönhetően négy versennyel a szezon vége előtt bebiztosították újabb konstruktőri bajnoki címüket, és az egyéni trófea sorsa is Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között dőlhet csak el.

Ebből a szempontból tehát 2019 egy újabb sikertelen év a Ferrari számára, Vettel azonban azt mondja, a Mercedes elmúlt évekbeli sikereiből is sokat tanulhatnak.

„Nyilván nem örülök a ténynek, hogy nem úgy alakult az év, ahogy reméltük, de nem a mostani verseny jelentette a különbséget, sem pedig a múlt hét… Hosszú év volt ez, ráadásul még vége sincs… Nem tudom, hogy hiányzik-e bármi. Azt hiszem, egyszerűen csak jobban kell dolgoznunk” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Azt gondolom, nagyon elkötelezettek vagyunk, kőkeményen dolgozunk, de még nem vagyunk azon a szinte, ahová kerülhetünk. Nyilvánvalóan a Mercedes az elmúlt években megmutatta, hogy lehet ennél jobban csinálni, és ők képesek voltak fenntartani ezt a remek formát. Szerintem mi még nem vagyunk ebben a helyzetben, de nagyon szeretnék, szóval jobban kell dolgoznunk. Nem keményebben kell dolgoznunk, hanem jobban.”

„Nyilván nem tudjuk, mit csinálnak, de azt gondolom, kívülről szemlélve látható, hogy nagyon közel vannak a tökéleteshez minden alkalommal, amikor pályára gurulnak – nagyon következetesek, kevés hibát vétenek. Ez is része annak, hogy ilyen erősek. Viszont nyilvánvaló, hogyha négy versennyel a vége előtt be tudod biztosítani a konstruktőri bajnoki címet, akkor rengeteg dolog van, amit jobban csinálsz a többieknél.”

„Ha belemegyünk a részletekbe, akkor talán elmondhatjuk, hogy az autójuk jobb a miénknél, de nem gondolom azt, hogy ez a legfontosabb. Csapatmunkáról van szó, és ahogy mondtam, nekünk is megvan minden összetevőnk, megvan az elkötelezettség, az intelligencia – egyszerűen jobban kell csinálnunk. Sok apró dologról van szó, nem csupán egyvalamiről, amin javítanunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!