Vettel: Nem lepődtünk meg a hungaroringi teljesítményen - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem lepődtünk meg a hungaroringi teljesítményen

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője nagyon nehéz versenyen van túl a Hungaroringen – az autójuknak egyáltalán nem fekszik a magyar versenypálya, de erre számítottak is.

A Ferrari nem volt túl bizakodó a Magyar Nagydíj hétvégéjét megelőzően, és nagyjából az történt, amire számítottak is: a Mercedes sokkal gyorsabb volt náluk, és a Red Bull-lal Max Verstappen is előttük végzett. 

A Ferrarik az előttük állókkal ellentétben egykiállásos taktikán voltak, mégis több mint 1 perces hátránnyal végeztek Lewis Hamilton mögött. Vettel elmondta, a gumikezelés borzasztóan nehéz volt számukra az egész verseny során, de különösen az első szettel.

 

„Nagyon nehéz volt az első szett gumit életben tartani. Egyszerűen megpróbáltam mást csinálni, mint a többiek, ezért 10 vagy 15 körrel később mentem a bokszba, mint Charles” – mondta Vettel. 

Nem volt vesztenivalóm. Aztán mindent beleadtam, és végül előre kerültem, de alapjában véve ez nem nagy dolog, mert a csapat számára mindegy, hogy ki van elöl” – folytatta a német. 

Vettel hozzátette, sikerült fejlődést elérniük a Ferrarival, és javítaniuk a gyenge pontjaikon, azonban nem nagy mértékben, ezért ez nem látszott a hungaroringi teljesítményükön. 

„Már tegnap láttuk, hogy hol vannak a határaink, és ezért nem is volt meglepetés, hogy ez ma beigazolódott. Nem volt meg a tempó, hogy az előttünk álló srácokkal tartsuk a lépést. Nem volt visszalépés részünkről, de az előrelépés nem volt elég nagy. De pozitívak vagyunk, ez a legfontosabb. A csapatban jó a hangulat, és továbbra is mindent beleadunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Nem lepődtünk meg a hungaroringi teljesítményen
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!