Friss hírek
Next
Prev

Vettel: Nem lesz sétagalopp a Magyar Nagydíj

Bár a tavalyi évben fölényes győzelmet aratott csapata, Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy idén sokkal nehezebb dolguk lesz a Hungaroringen, mert egyre jobb formában van két fő riválisuk, a Ferrari és a McLaren.


Bár a tavalyi évben fölényes győzelmet aratott csapata, Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy idén sokkal nehezebb dolguk lesz a Hungaroringen, mert egyre jobb formában van két fő riválisuk, a Ferrari és a McLaren.

A Red Bull német pilótája idei leggyengébb eredményét – egy negyedik hely – könyvelhette el az elmúlt futamnak helyet adó Nürburgringen, és úgy érzi, ezen a hétvégén sem lesz könnyű dolguk, hiszen egyre jobban teljesítenek ellenfeleik.

„Minden verseny más, a körülmények mások lehetnek, és a pályák is különbözőek” – mondta Vettel az újságíróknak a Hungaroringen. „Nagyon versenyképesek voltunk itt a tavalyi évben, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem a tavalyi autó, egy teljesen új.”

„Ismét egy új kihívás, szóval majd meglátjuk, mit tehetünk, de arra számítunk, hogy a Ferrari és a McLaren ismét nagyon gyors lesz, és ismét ők lesznek a fő riválisaink.”

„Ha megnézzük az elmúlt három-négy-öt versenyt, akkor láthatunk egyfajta tendenciát, és azt mondhatjuk, hogy a Ferrari különösen sokat fejlődött, és egyre gyorsabbak. Biztos vagyok abban, hogy ezen a hétvégén is favoritként vághatnak neki a küzdelemnek.”

Arra a kérdésre, hogy mi a magyarázata, hogy még csak a dobogóra sem sikerült felállnia az elmúlt versenyen, amire az idei évben csak ez volt az egyetlen példa, Vettel nem tudott egyértelmű magyarázatot adni, de azt mondta, hogy nem sikerült megtalálnia a helyes egyensúlyt, ami kihatott a versenyére.

A német pilóta azonban figyelmeztette csapatát, hogy ne a múlton rágódjon, minél előbb lépjen tovább és oldja meg esetleges problémáit, hogy továbbra is az élen maradhasson.

„Természetesen megvizsgáltuk, hogy mi történt az elmúlt versenyen, de már a mostani futamra kell fókuszálnunk, nem pocsékolhatjuk arra az időnket, hogy a múltban történt eseményeken gondolkodunk, hiszen már holnap megkezdődnek a szabadedzések” – magyarázta.

„A harmadik és a negyedik helyen végeztünk, ami nem egy tragédia, de persze nem vagyunk boldogok. Nem lehetsz elégedett, de elfogadjuk. Most viszont nem az lesz a célunk, hogy a harmadik és a negyedik helyen végezzünk. Sokkal jobbat szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Vettel: Nem lesz sétagalopp a Magyar Nagydíj
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata