Friss hírek

Vettel: Nem lett feszültebb a légkör a Ferrarinál

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel állítja, nem lett feszültebb a hangulat a Ferrari csapatánál a kiábrándítóan alakult silverstone-i versenyhétvégék után. A német a nagy nyilvánosság előtt kritizálta csapatát a legutóbbi versenyen.

Vettel a 2020-as idényt követően távozik a Ferrari csapatától: az olaszok még májusban jelentették be, nem hosszabbítják meg a német lejáró szerződését, akit bevallottan meglepett az istálló vezetésének döntése.

A korábbi többszörös bajnok utolsó ferraris idénye nem indult jól: öt futamon mindössze 10 pontot szerzett, és a két silverstone-i versenyt is végigszenvedte. A 70. évforduló Nagydíján ráadásul a csapatrádión keresztül élesen bírálta is a csapatot a választott stratégia miatt.

Vettel viszont azt mondja, nem lett feszültebb a légkör a Ferrarinál az elmúlt időszak eseményei után.

„Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel” – mondta a Ferrari pilótája arra a felvetésre, hogy nő-e a feszültség a maranellói istállónál.

„Szerintem minden tőlünk telhetőt próbálunk megtenni, és soha nem túl megnyugtató, amikor a dolgok nem neked kedveznek, vagy rosszul alakulnak. Ha a verseny utáni, vagy verseny közbeni érzelmek alapján ítélünk meg dolgokat, az szerintem nem fair visszatükröződése annak, hogy mi is történik. Ezért nem értek egyet.”

„Nem volt jó versenyem, próbáltunk visszazárkózni, és választhattunk volna más stratégiát is, de nem tettük. Szóval átbeszéltük, tisztáztuk és továbbléptünk.”

„A légkört tekintve nincs nagy különbség az egy héttel ezelőttihez, vagy az azelőttihez képest.”

Vettel mindössze a 13. helyet foglalja el az összetett pontversenyben, a német azonban nem gondolja úgy, hogy a csapat év közben meg akarna válni tőle.

„Nem hiszem… Még csak nem is fontolgattuk, nem is beszéltünk róla. Igazából nemcsak rajtam múlik a dolog, de tudom, hogy mire vagyok képes, és tudom, hogy el tudom végezni a feladatomat.”

„Momentán nem mennek simán a dolgok, de igen, ha a dolgok lenyugszanak, és esélyt kapok, élni fogok vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!