Friss hírek

Vettel: Nem nagyon tudom megmagyarázni, mi történt

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője nem teljesen érti, miért nem sikerült a továbbjutás számára az Eifel Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszába.

Vettel az Eifel Nagydíj időmérő edzésén csupán a 11. rajthelyet szerezte meg, míg csapattársa, Charles Leclerc a 4. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt. 

A német versenyző az időmérő után elmondta, úgy érezte, az autó teljesítménye javult a korábbiakhoz képest, azonban a pálya első szakaszában nem volt tökéletes a Ferrari. 

„Mindent megpróbáltam, de nagyon küszködtem az autóval az első szektorban, sokat csúszkáltam” – mondta Vettel. „Kár, hogy nem sikerült továbbjutnunk a Q3-ba, pedig jól éreztem magam az autóban, és erős volt a tempónk. Remélem, hogy a szabad gumiválasztással holnap egy kicsivel több szerencsénk lesz.”

„A lágy gumikkal elég jól mentek a dolgok. Mindent megpróbáltam, és elégedett is voltam a körömmel, de az első szektorban sok időt veszítettem, amit nem nagyon tudok megmagyarázni. De tulajdonképpen egészen rendben volt, nem volt olyan érzésem, hogy még nagyon sok lett volna benne. Ez már nem az első ilyen az idei évben” – folytatta a német. 

Csak délután próbáltam ki a fejlesztéseket. Mivel nagyon kevés időnk volt a szabadedzésen, össze kellett hasonlítanunk a két autót két különböző konfigurációval – de nem gondolom, hogy nagy különbség volt.”

A versennyel kapcsolatban Vettel egyelőre nem akart jóslatokba bocsátkozni, ugyanis az időjárás és a hosszú etapok gyakorlása miatt nem tudják, mire számíthatnak. 

„Itt hideg van” – mondta Vettel. Ki tudja, hogy ez egyáltalán előny-e számunkra. Nehéz megmondani, hogy hogy alakulnak az első körök. Most nehéz megmondani azt is, hogy mi lesz vasárnap a gumikkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!