Vettel: Nem olyan rossz a Ferrari, mint amilyennek tűnik

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint autójuk egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik – egyszerűen még nem tudták kihozni belőle a maximumot.

Vettel a Monacói Nagydíjon a második helyet szerezte meg Lewis Hamilton mögött, azonban a német tisztában van vele, hogy Valtteri Bottas defektje és Max Verstappen büntetése nélkül ez nem biztos, hogy sikerült volna.

A négyszeres világbajnokot Bottas a futam végén támadta is, azonban végül nem sikerült megelőznie. 

„Láttam, hogy Valtteri gyorsabb volt, de nem volt lehetősége megelőzni, mert az egyenesben nagyon jó a tempónk. Ez csak azért van, mert hiányzik a leszorítóerő – a gyengeség, amiről tudunk.”

Vettel úgy nyilatkozott, szeretnék végre megmutatni, hogy mit tud az autójuk, azonban eddig ez nem sikerült – pedig határozottan állítja, hogy erős versenygépük van. 

Nem gondolom, hogy az autónk olyan rossz, mint amilyennek tűnik. Jobb eredményt kellett volna elérnünk itt-ott, de nagyon nehéz úgy beállítanunk az autót, hogy minden rendben működjön” – mondta. 

„Nyilván ha ez sikerül, akkor ott sokkal versenyképesebbek vagyunk, de ez még mindig messze van attól, ahol lenni szeretnénk. Ez a kulcs: arra kell koncentrálnunk, hogy rövid távon ebbe az optimális állapotba kerüljön az autó.”

Vettel elmondta, az egyik legnagyobb probléma, hogy nincs meg a tapadás a Ferrarin, ez pedig jelentős hátrányt jelent számukra. 

Várom a következő 3-4-5 versenyt, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autón javítsunk, hogy több tapadásunk legyen, így gyorsabbak legyünk. Ilyen egyszerű.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!