Vettel nem örül: Leclercnek előre kellett volna mennie - F1VILÁG.HU

Vettel nem örül: Leclercnek előre kellett volna mennie

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, csapattársának, Charles Leclercnek sokkal hamarabb meg kellett volna előznie őt az F1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén, és szélárnyékot kellett volna adnia neki.
Sebastian Vettel, Ferrari, Italian Grand Prix 2019, Monza, Saturday

Leclerc az Olasz Nagydíj időmérőjén megszerezte a pole pozíciót, azonban a kvalifikáció vitás körülmények között ért véget.

Vettel is a körülmények áldozatává vált, de úgy gondolja, csapaton belül sem volt minden rendben, Leclercnek ugyanis jóval hamarabb kellett volna szélárnyékot adnia neki. 

„Nem örülök annak, ahogy mentek a dolgok” – nyilatkozta. „Nyilvánvalóan nem sikerült másodszorra próbálkoznunk, ahogy sok más versenyzőnek sem. De úgy gondolom, csapaton belül jobban is kommunikálhattunk volna.”

„Én voltam kint elöl, egyedül, az első körömön. Nem nekem kellett volna elöl lennem. De azon a ponton túl közel voltam, plusz vége lett az edzésnek, szóval nem is tudtam elkezdeni a körömet. Szóval nem vagyok boldog. Nem így akartuk csinálni.”

Vettel sürgette csapatát, hogy mondják Leclercnek, hogy előzze őt meg – végül a Parabolicában ment el mellette, de ez „már túl késő volt”. 

„Egész végig elöl kellett volna lennie” – mondta a német, aki nem tudott mit tenni utolsó körén. 

„Megpróbáltam átverekedni magam. De azt hiszem, ott volt egy McLaren és egy Renault, akik feltartottak.”

A négyszeres világbajnok hozzátette, a Ferrari rendben volt az időmérőn, a teljesítménnyel elégedett, azonban a szélárnyék nagyon hiányzott neki.

„Elégedett vagyok az autóval, az időmérő jó volt, az autó nagyon jó volt” – mondta a német. „Nagyon jó volt a köröm, csak nem volt szélárnyékom. Ez a különbség a pole és a nem-pole között ma.

Hirdetés

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!