Vettel: Nem Perez hibája volt az ütközés

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy a hétvégén nyomás alatt tudják tartani a Mercedest, így akár a győzelem is elérhető lehet számukra.


Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy a hétvégén nyomás alatt tudják tartani a Mercedest, így akár a győzelem is elérhető lehet számukra.

A német versenyző a második szabadedzés vége előtt néhány perccel Sergio Perezzel ütközött össze az első kanyarban, az incidens miatt piros zászlóval meg is szakították az edzést.

Vettel az incidenst követően csapatrádión kifakadt Perezre, azonban az autóból kiszállva már másképp látja az esetet.

„Kijöttem a bokszból, az első kanyarban ráléptem a fékre, de nem úgy működött, ahogy kellett volna. Így egy furcsa pozícióban voltam az első kanyarban, aztán Perez nekem ütközött. Kár, hogy ezzel időt veszítettünk, de nem tudtam elkerülni az ütközést.”

A négyszeres világbajnok elárulta, habár számukra kedvezőbbek voltak az első szabadedzés körülményei, az autóval elégedett volt este is.

„Az autó egészen jól működött, természetesen egészen más volt a helyzet, mint a korábbi edzésen, amikor még sokkal melegebb volt.”

Vettel elárulta, elképzelhetőnek tartja, hogy győzelemre vigyék a Ferrarit, és úgy látja, jelenleg az egész mezőny közelebb áll a Mercedeshez, mint a korábbi versenyeken – azonban mindemellett tisztában van vele, hogy továbbra is Hamiltoné és Rosbergé a legerősebb autó.

„Jelenleg úgy néz ki a helyzet, mintha mindenki egy kicsit közelebb lenne a Mercedeshez, de talán ma még nem mutattak meg mindent. Holnap meglátjuk, hogy körülbelül hol állunk. Világos, hogy a Mercedes elöl áll, de egy győzelem mindig lehetséges, jó edzést kell teljesítenünk és megpróbáljuk a nyomás alatt tartani őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!