Vettel nem számít büntetésre a gumifüstölésért

Sebastian Vettel nem gondolja, hogy megbüntetik amiatt, hogy zsinórban aratott hetedik futamgyőzelmét ismét gumifüstöléssel ünnepelte a futam után Abu Dhabiban.


Sebastian Vettel nem gondolja, hogy megbüntetik amiatt, hogy zsinórban aratott hetedik futamgyőzelmét ismét gumifüstöléssel ünnepelte a futam után Abu Dhabiban.

A Red Bull német versenyzője megrovást, csapata pedig pénzbüntetést kapott az elmúlt futamnak helyet adó Indiai Nagydíjon, amiért a levezető kört követően nem állt be a bokszutcába és gumifüstölésbe kezdett a célegyenesben, ezzel ünnepelve negyedik vb-címét.

Vettel ezúttal is hasonlót tett, azonban még a levezető körben, így azt gondolja, hogy ezért nem jár majd büntetés.

„Visszahoztam az autót” – mondta. „Tartottam magam a szabályokhoz, bízom abban, hogy megfelelő mennyiségű üzemanyagmintát is tudnak majd venni, mivel egy kis extra naftát elégedettem ezzel a manőverrel.”

„India után beszéltem a sportfelügyelőkkel, boldog voltam. Nagyon jó volt annyi emberrel körülötted és szerintem mindenki nagyon szerette, amit csinálok.”

Vettel újabb domináns győzelme Abu Dhabiban, zsinórban a hetedik, egy újabb mérföldkő felé mozdította el, hiszen beállította Michael Schumacher rekordját a Ferrarinál. Az egyetlen pilóta Alberto Ascari, aki zsinórban több (9) győzelmet aratott nála, ám az olasz ezt még a Forma 2-es érában, 1952-53-ban tette.

Vettel azonban elmondta, hogy nem a rekordok motiválják.

„Nem emiatt ugrom be az autóba” – mondta. „Az emberek hét versenyt látnak, de nem látják azok mögött a munkát és hogy milyen komoly kihívások elé állított engem. Kivételes, hogy mindent jól csinálj, minden egyes momentum úgy alakuljon, ahogy azt eltervezted, a kiállások és a megbízhatóság.”

„A számok nem fontosak számomra, de persze nagyon büszke vagyok. Elég idős vagyok ahhoz, hogy tudjam, nagyon sok különleges versenyző van a Forma-1 világában.”

„Emlékszem, mikor kicsi voltam és néztem az F1-et, és Michael a Ferrarival versenyzett, dominált a Forma-1-ben, nagyon jó autója volt és erős csapatszellem uralkodott náluk évekig. Olyasvalamit elérni, amit ő is elért, nagyon különleges dolog nem csak számomra, a csapatom számára is.”

„Különleges évek voltak, és nehéz egy ilyen évet megismételni. Most pedig részese vagyok egy ilyennek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!