Vettel nem számít nagy meglepetésre jövőre

Sebastian Vettel nem számít arra, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok nagymértékben megváltoztatják az erősorrendet a Forma-1-ben.


Sebastian Vettel nem számít arra, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok nagymértékben megváltoztatják az erősorrendet a Forma-1-ben.

Bár az elmúlt évtizedek legkomolyabb szabálymódosításai lépnek életbe a következő idényben, mikor debütálnak az 1.6 literes V6-os turbómotorok az aerodinamikai módosítások mellett, Vettel nem ért egyet azokkal, akik szerint a kiscsapatok komoly lehetőséget kapnak a felzárkózásra.

„Nagyon nehéz bármit is mondani, hogy ki mire számítson, különösen az új motorok miatt” – mondta Vettel. „Senki nem tudja, hogy mi fog történni, de szerintem ez ismét a nagycsapatoknak fog segíteni, szokásos csapatok lesznek az élen jövőre is.”

„Azt persze nem tudni, ki profitál majd ebből a legtöbbet, talán a különbségek az egyes csapatok között nagyobbak lesznek, mint most, de ezt egyelőre senki nem tudja. Azt sem tudjuk, hogy a versenyek miként alakulnak majd, és 100kg üzemanyaggal megtenni a távot, szintén kihívás.”

Vettel új csapattársa, Daniel Ricciardo is hasonlóképpen gondolkodik.

„Ha a Red Bull nem lesz olyan erős a teszteken, esetleg az első néhány versenyen, biztos vagyok abban, hogy a srácok nagyon gyorsan megoldást találnak” – mondta. „Arra számítok, hogy az első négy-öt futam után a szokásos élcsapatok lesznek az élen.”

„Az, hogy a középmezőnyben mi fog történni, nem tudom. Szeretném, ha szoros lenne a mezőny, és mindenki felzárkózna. Senki nem akar öt másodperces különbséget látni az első és az utolsó autó között.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS