Vettel nem számított a pole pozícióra - F1VILÁG.HU

Vettel nem számított a pole pozícióra

HIRDETÉS

Sebastian Vettel elmondta, hogy meglepte az időmérőn mutatott kiváló teljesítménye, mert nem számított arra, hogy ő indulhat az első pozícióból a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.


Sebastian Vettel elmondta, hogy meglepte az időmérőn mutatott kiváló teljesítménye, mert nem számított arra, hogy ő indulhat az első pozícióból a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

A Red Bull német versenyzője már a második etapban fantasztikus időt ment, és egyedüliként tudott 1:54 alá bemenni, majd az utolsó, mindent eldöntő etapban sem hibázott, így a Ferrari duója elől, az első helyről vághat neki a vasárnapi futamnak.

„Egy hatalmas meglepetés!” – kezdte mondandóját Vettel az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

„A téli tesztek során senki nem tudta pontosan, hogy hol áll, hiszen mindenki más programon volt, és az üzemanyagszinteket sem tudhattuk. Az már akkor világos volt, hogy négy csapat nagyon erős, de igen közel áll egymáshoz.”

„Az igazat megvallva, a tegnapi napunk nagyon kemény volt, nem tudtunk annyi időt a pályán tölteni, amennyit szerettünk volna. A szerelők nagyon keményen dolgoztak, csak keveset aludtak az éjszaka, de megérte.”

„Tudtam, hogy egy ütős autónk van, de természetesen először össze kell rakni. Az időmérő elég sima volt. Nagyon boldog vagyok, hogy a pole pozícióban lehetek.”

„Az elmúlt hónapban nem volt sok pihenője a srácoknak, rengeteget teszteltünk kevés idő alatt, hogy a lehető legjobb formában érkezhessünk meg a szezonnyitóra.”

“Most kiderül, ki hogyan készült fel a szezonra, és nagyon jó látni, hogy egyelőre mi vagyunk az élen.”

Vettel azonban figyelmeztetett, hogy az időmérőn látottak nem azt jelentik, hogy ők várhatják a legnagyobb eséllyel a vasárnapi versenyt, ugyanis azt még mindig nem lehet tudni, hogy kinek az autója a legjobb a versenykörülmények között.

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy egyikünk sem tudja, mi fog történni holnap, nagyon érdekes, de nagyon unalmas is lehet” – folytatta. „Én az utóbbiban bízom, mert az azt jelentené, hogy simán megnyerem a futamot.”

„A verseny első fele döntő fontosságú lesz, és nem titok, hogy nagyon vigyázni kell a gumikra. Egyikünk sem tudja, mit várjon a holnaptól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!