Vettel nem szívesen támogatná Webbert

A Brazil Nagydíj győztese, Sebastian Vettel nem jelentette ki egyértelműen, hogy támogatni fogja csapattársát, Mark Webbert az évadzáró versenyen, amennyiben az ausztrál versenyzőnek esélye lesz elhódítani a bajnoki címet Fernando Alonsótól.


A Brazil Nagydíj győztese, Sebastian Vettel nem jelentette ki egyértelműen, hogy támogatni fogja csapattársát, Mark Webbert az évadzáró versenyen, amennyiben az ausztrál versenyzőnek esélye lesz elhódítani a bajnoki címet Fernando Alonsótól.

Vettel sima győzelmet aratott vasárnap Interlagosban, s a csapat annak ellenére nem kérte a segítségét, hogy Webber jóval kedvezőbb pozícióból várhatná a jövő hétvégi utolsó viadalt.

A brazíliai eredmény azt jelenti, hogy Alonso egy második, vagy egy harmadik hellyel bebiztosíthatná bajnoki címét Abu Dhabiban, amennyiben Vettel Webber előtt megnyeri a futamot.

Vettel azonban meglehetősen semmitmondóan nyilatkozott arról, hogy adott esetben segítené-e istállótársát.

„Nem vagyok biztos abban, hogy célba talált ez a kérdés” – mondta a fiatal versenyző, amikor újságírók arról kérdezték, segítő kezet nyújtana-e Webbernek, ha a Red Bull autói az élen, Alonso pedig a harmadik helyen haladna Abu Dhabiban.

„Elég egyszerű a képlet: egy héten belül kicsomagoljuk az autókat és felkészülünk Abu Dhabira. Meglátjuk, hogy versenyképesek leszünk-e. Aztán kiderül, hol leszünk az időmérőn. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az autóból, és meglátjuk, hol is állunk.”

„Természetesen az én helyzetemben elég egyértelmű a dolog. Megpróbálom optimalizálni az eredményt, mindent ki akarok hozni magamból és szeretném megismételni a mai eredményt, utána pedig már a többieken múlik.”

„Egy dolog világos: mindketten tudjuk, miképp kell eljárni. Vannak helyzetek, amiket talán nem szeretnénk megismételni.”

Riporterek aztán tovább faggatóztak, s megkérték Vettelt, egyszerű igennel vagy nemmel feleljen a kérdéseikre, ám ő ezt nem volt hajlandó megtenni.

„Azt hiszem, meg fogják majd látni. Nyilván jártam iskolában, így tudom, mit szabad válaszolnom és természetesen rengeteg találgatás lesz erről a futam előtt. Azért megyek Abu Dhabiba, hogy a legjobbat nyújtsam. Erős autónk van.”

„De gyerekkoromban soha nem szerettem, amikor a szüleim nem válaszoltak a kérdéseimre, szóval most én is ugyanezt teszem önökkel.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!