Friss hírek

Vettel nem tart tőle, hogy Monacóban problémáik lesznek

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elmesélte, milyen tanulságokat vontak le a Spanyol Nagydíj hétvégéjéből, és a monacói várakozásairól is nyilatkozott.

Vettel Barcelonában nem tudott felállni a dobogóra, miután a Ferrari nem kezelte jól a gumikat a hétvége során – a német versenyző szerint a nagydíjat követő teszt remek időpontban jött számukra, hiszen értékes adatokat és információkat gyűjthettek arról, hogy mi okozta a gondot számukra.

„Azt hiszem, úgy fair, ha észrevesszük, hogy Barcelona nem volt egy erős verseny számunkra” – mondta Vettel. „A szombat még elég jó volt, szoros volt az időmérő, de a versenyen kicsit hátul voltunk. Jó volt, hogy kedden és szerdán lehetőséget kaptunk, hogy újra versenyszituációba kerüljünk, és megértsük a dolgot több kör megtétele által – azt hiszem, éppen ezt is tettük.”

A német pilóta szerint Monacóban nem jöhetnek elő ugyanazok a problémák, amelyekkel Barcelonában találkoztak, mivel egy teljesen más karakterű pályáról van szó.

„De itt ez nem releváns, mert ez egy teljesen különböző pálya, de természetesen előre tekintünk, majd az idő megmondja, hogy helyes irányt választottunk-e” – mondta.

A kérdésre, mik a várakozásai a Monacói Nagydíjat illetően, Vettel így válaszolt: „Nem tudom, meglátjuk. Azt hiszem, a hosszabb tengelytávú autók jók voltak tavaly is. Most nincs ilyen különbség.”

„Az idei autónk, az alapján, amit eddig tapasztaltunk, most is segítségünkre lesz. De nem hiszem, hogy a tengelytáv nagy különbséget hoz majd, a mi autónk pedig nem hosszabb, mint a többieké, szóval rendben kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!