Friss hírek

Vettel nem tart újabb motorhibától

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, az oroszországi motorgondok ellenére nem kell aggódniuk az idény hátralévő versenyei miatt.

Vettel győzelmi esélyekkel indult Szocsiban, végül azonban a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (MGU-K) hibája miatt kénytelen volt feladni a futamot.

A Ferrari V6-os erőforrását a történtek után alapos vizsgálatnak vetették alá, így Vettelnek végül nem kell attól tartania, hogy motorkomponens-csere miatt rajtbüntetést kap Japánban.

Hirdetés
 

„Nyilván nem jött jól, hiszen meg kellett állnunk. De szerintem felülkerekedtünk a problémán. Nincsenek aggályok a következő öt versenyre a kilométereket tekintve, amiket teljesítenünk kell ezeken a hétvégéken” – mondta a német a paddockban. „Több dolog együttesen vezetett odáig, hogy valami meghibásodott.”

Az F1VILÁG.HU úgy tudja, Vettel autójába azt az elektromotort építették most be, amit az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon is használt.

A második MGU-K-t a német a Brit Nagydíjon kapta meg, miután 9 futamon át használta az első egységet. Németországban aztán egy harmadik elemet is be tudtak építeni autójába, mivel Vettel eleve az utolsó helyről rajtolt.

A teljesítményre egyébként nem lesz hatással az, hogy Vettel a legelső MGU-K-t használja a folytatásban, azon ugyanis év közben nem fejleszthetett a Ferrari.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!