Friss hírek

Vettel nem tartja titkos favoritnak a Red Bullt

A Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel annak ellenére is óvatosan nyilatkozik csapata idei esélyeiről, hogy a téli teszteken rendre kimagaslóan teljesített az Adrian Newey által tervezett RB5-ös modellel.

A Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel annak ellenére is óvatosan nyilatkozik csapata idei esélyeiről, hogy a téli teszteken rendre kimagaslóan teljesített az Adrian Newey által tervezett RB5-ös modellel.

Vettel több, mint egy teljes másodpercet vert a többiekre az e heti teszt nyitónapján Jerezben, ami tovább erősíti azokat a feltételezéseket, melyek szerint a Red Bull Racing lehet az idei év meglepetéscsapata a Forma-1-ben.

A német versenyző azonban mindenkit óvatosságra int, ugyanis elmondása szerint hiba lenne bármit is kiolvasni a tesztekből, ahol mindenki máson dolgozik, tehát az eredmények nem összehasonlíthatók.

Hirdetés
 

“A Williams is nagyon jól teljesített a tavalyi évben a téli teszteken, sőt mi több, a dobogón végzett egyik versenyzője a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ám néhány héttel később már senki nem beszélt róluk, ugyanis eltűntek a süllyesztőben” – figyelmeztetett Vettel.

“Szóval a téli tesztekkel kapcsolatban mindig a földön kell maradnod. Mindenki máson dolgozik, folyamatosan jönnek az új elemek, és a szezonnyitón különböző újítások kerülnek bevetésre, így várnunk kell, hogy megtudjuk, mik a valós erőviszonyok.”

Annak ellenére, hogy elégedett csapata eddigi teljesítményével, Vettel szerint idén is a Ferrari, és a McLaren lesz az a két gárda, melyet meg kell verni a végső győzelemért.

“Nem mi vagyunk a favoritok – a két favorit a piros és a szürke csapat –, ők a Ferrari és a McLaren-Mercedes. Még hosszú az út, mire elérünk odáig, azonban keményen dolgozunk. Megvan bennünk a potenciál, az autó jónak tűnik, így majd meglátjuk. Ha a csomagunk elég erős ahhoz, hogy győzelmet arassunk, akkor azt meg fogjuk tenni, amennyiben ez nem sikerül, az azt jelenti, hogy nem végeztük jól a dolgunkat.”

“A csapat nagyon keményen hajt. Az egész tervezőgárda éjt nappallá téve dolgozik, és bár az autónk kívülről tetszetősnek tűnik, még bizonyítanunk kell, hogy legalább olyan gyors is” – magyarázta Vettel, aki szerint megfelelően fel tudnak majd készülni a március végi szezonnyitóra.

“Eddig minden jónak tűnik, az autó teljesítménye is a helyén van, de majd meglátjuk, mi lesz a helyzet Ausztráliában. Ha nem is Ausztráliában, de Barcelonában már új elemeink lesznek, viszont azt csak később fogjuk megtudni, milyen munkát végeztünk a télen. Mindig vannak számok, de a pályán kell bizonyítanod, hogy felkészültél a küzdelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!