Vettel: Nem tudom kizárni a lehetőségét, hogy visszatérek, ahogy Schumacher - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem tudom kizárni a lehetőségét, hogy visszatérek, ahogy Schumacher

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, nem tudja teljes bizonyossággal kijelenteni azt, hogy pár év múlva nem fog úgy visszatérni a száguldó cirkuszba, ahogy jóbarátja, egyben példaképe, Michael Schumacher tette.

A most 35 esztendős versenyző 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, az idei szezont követően azonban búcsút int a királykategóriának. Amit F1-es pályafutása során elért, az egészen elképesztő: 4 világbajnoki címe mellett 53 futamgyőzelmet, 57 rajtelsőséget, és összesen 122 dobogós eredményt szerzett. Vettel nemrég a Der Spiegel című német lapnak adott interjút, ebben arról beszélt, egyelőre fogalma sincs, hogyan fogja bírni a versenyzés nélküli létet, egyfajta elvonóként fogja fel a rá váró időszakot.

„Most titokban azt várom magamtól, hogy képes leszek meglenni a Forma-1 nélkül. Mintha egy rehabra mennék!” – mondta nevetve a német versenyző, majd példaként egy ismert német televíziós személyiség, Stefan Raab példáját hozta fel, aki 2015-ben teljesen visszavonult a nyilvánosságtól.

„Mindenütt jelen volt a német televíziózásban, majd bejelentette, hogy befejezi – és gyakorlatilag egyik napról a másikra elnémult. Tőle kellene megkérdezni, hogy boldog-e, vagy sem, de mindenekelőtt azt gondolom, hogy csodálatra méltó. Megmutatta, hogy nem vált teljesen függővé, ami különösen nagy veszélyt jelent a sportban.”

Vettel egyébként úgy gondolja, már eddig is nagyon jól külön tudta választani magánéletét a munkájától.

„Nincsenek képek magamról a falon otthon, nincsenek kiállítva a trófeák. Sok egyéb érdeklődési köröm van, amit már várom. És otthon lenni három gyerekkel sosem lesz unalmas.”

A négyszeres világbajnok mindenesetre hozzátette, bár „szeretné”, de „nem tudja” kizárni annak lehetőségét, hogy visszatér az F1-be, ahogy hőse, Michael Schumacher tette annak idején.

Mint ismert, Schumacher a 2006-os szezont követően intett búcsút a Ferrarinak, és egyben a Forma-1-nek – mint kiderült, utóbbinak ideiglenesen, 2010-ben ugyanis a Mercedes színeiben visszatért a száguldó cirkuszba három teljes idényre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!