Friss hírek

Vettel: Nem tudom, mi történt a Mercedesszel

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője sajnálja, hogy a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén elrontotta első gyorskörét, így a kvalifikáció végén a sárga zászló miatt már nem volt lehetősége a jobb eredmény elérésére.

Vettel a 3. rajtkockát szerezte meg a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, ám az ő számításait is keresztbe húzta Valtteri Bottas balesete az utolsó kanyarban.

„Világos volt, hogy dupla sárga zászló van” – mondta a német. „Láttam, hogy Valtteri a gumifalban van, és az emberek ugrálnak be a pályára, hogy segítsenek neki. Világos volt, hogy le kell lassítani.”

„Nem volt ideális helyzet a sárga zászló miatt, mert egyébként jobb időmérőm is lehetett volna. Az első próbálkozáskor a kezemben volt a dolog, de az első jó szektor után talán túl óvatos voltam. Elvesztettem a ritmust, aztán túl agresszív voltam a végén.”

„Biztos voltam benne, hogy tudok javítani a második körömön. Aztán jött a sárga zászló, de ez előfordul. Az első próbálkozásomkor kellett volna odatennem. Ezen kívül eddig jó hétvégénk volt, ez lendületet ad vasárnapra.”

Vettel elmondta, ő nem kíván nyilatkozni Verstappen ügyével kapcsolatban, azonban számára egyértelmű volt a szituáció. 

„Nem vagyok rendőrség, szóval ne kérdezzetek engem. Nyilvánvalóan dupla sárga zászló volt, emberek voltak a pályán, egyértelmű, hogy ilyenkor le kell lassítani” – hangsúlyozta a német. 

Vettel biztos benne, hogy a Mexikói Nagydíj futamán a Mercedes is harcban lesz, és a versenytempójuk nagyon erős lesz. 

„Vasárnapra az lesz a kulcs, hogy legyen egy jó autónk, amivel vigyázni tudunk a gumikra, és hogy a helyes stratégiát válasszuk” – mondta a német. 

„Mindannyian ugyanazzal a keverékkel rajtolunk, de úgy gondolom, hogy szoros futam lesz. Nem tudom, hogy ma mi történt a Mercedesszel, de vasárnap gyorsak lesznek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!