Vettel nem unja a sorozatos győzelmeket

Austinban sem volt ellenfele Sebastian Vettelnek, aki új rekordot állított fel azzal, hogy zsinórban nyolc versenyt is megnyert. Az amerikai futamon egyedül a rajtnál kellett kicsit izgulnia.


Austinban sem volt ellenfele Sebastian Vettelnek, aki új rekordot állított fel azzal, hogy zsinórban nyolc versenyt is megnyert. Az amerikai futamon egyedül a rajtnál kellett kicsit izgulnia.

„Hogy őszinte legyek, nem is tudom, hogyan csináltam. Hatalmas köszönet jár a rajongóknak, hihetetlen, hogy több mint 100 ezren voltak a lelátókon, pedig ez még csak a második évünk itt. A város megőrült értünk”- méltatta az amerikai rajongókat, akik valóban kitettek magukért a hétvégén.

Vettelnek ráadásul már eddig is jó emlékei voltak az USA-ról. „2007-ben Indianapolisban debütáltam, tavaly visszatértünk, akkor is dobogós voltam, ma pedig nyertem, ez fantasztikus.”

A Red Bull klasszisának ezúttal sem volt túl sok izgulnivalója, a rajt volt a legkiélezettebb számára ma is. „Az autó fantasztikus volt ma. A rajt kicsit szoros volt, Romain (Grosjean) jól rajtolt. Aztán viszont jó volt a tempónk, és végig kontrollálni tudtuk az előnyünket, és zsinórban nyolcadszor nyertem.”

Ahogyan arról már többször szó esett, ezzel a nyolc egyhuzamban megnyert futammal Vettel új rekordot állított fel, Michael Schumacher 2004-ben jegyzett hetes sorozatát adta át a múltnak.

Egyesek hiába unják már sorozatos sikereit, Vettel továbbra is ugyanúgy élvez minden egyes győzelmet: „Az öröm mindig ugyanolyan nagy, amikor megpróbálod a legtöbbet kihozni magadból és az autóból, és ez sikerül. Hihetetlen felfogni, hogy ennek részese vagyok. Ilyen napok nincsenek minden évben, élvezzük ki ezeket a pillanatokat”- nyilatkozta a német.

Austinban pedig pláne nem unatkozott: „Szó sem volt erről. Folyamatosan figyelnem kellett az előnyömet, tartanom kellett a tempót. Amikor közelebb jöttek rám a többiek, az nem volt jó érzés. Mindig növelni akarod az előnyödet, nem jó, ha az csökken. Problémamentes hétvége volt, nagyon-nagyon jó volt a komplett csomagunk, pláne a versenytempó terén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!