Friss hírek

Vettel nem vár csodát az új kasztnitól

Nem vár csodát a barcelonai kasztnicserétől a Ferrari Forma-1-es csapatának négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző rendkívül gyengén kezdte az évet: öt futam alatt mindössze 10 pontot gyűjtött, és bevallottan nem tud egy húron pendülni a Ferrari idei, SF1000-es versenyautójával.

A hétvégi Spanyol Nagydíjra Vettel egy új kasztnit kap majd – mint kiderült, az előző alváz megsérült – feltehetően egy kerékvető miatt.

Vettel csütörtökön, Barcelonában elárulta, bár a második silverstone-i hétvégén már jobban érezte magát az autóban, ez az eredményekben nem mutatkozott meg. A Ferrari versenyzője most is nehéz hétvégére számít.

„Általában hasonló beállításokkal megyünk. A második hétvégén egy kicsit „több” szárnnyal voltam kint. Ettől egy kicsit kényelmesebben éreztem magam az autóban. De nem gondolom, hogy olyan jelentős volt a különbség” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Barcelonát jól ismerjük. Itt minden az aerodinamikai hatékonyságról szól, míg egy olyan pályán, mint mondjuk a Hungaroring, az a lényeg, hogy a lehető legmeredekebbre állítsuk a szárnyakat. Soha nem voltunk még Barcelonában augusztusban, nem tudjuk, emiatt hogyan alakul a hétvége. Ez mindenképp tényező lehet.”

„De nincsenek illúzióink: nehéz hétvége lesz.”

Vettel azt mondja, az új kasztnitól sem vár csodát.

„Először is azért váltunk kasztnit, mert az előző megsérült, találtunk egy repedést. Ezt a kasztnit most javítják, és vélhetően ez lesz majd a cserekasztnim a későbbiekben. Most pedig az eddigi cserekasztnit fogom használni. De nem várok csodát tőle.”

„Alapvetően simább hétvégében reménykedem – a stabilitást tekintve is, illetve remélem, hogy minden egy kicsit jobban megy majd. Charles-nak és nekem teljesen más hétvégéink voltak. Nekem nincs annyi önbizalmam az autóban, mert nem érzem a tapadást. Ugyanakkor viszont előre kell lépnünk az autóval.”

„Silverstone-ban problémánk volt a megbízhatósággal is, nem tudtunk annyira kihozni az autóból, mint amennyit Charles, illetve az ő emberei.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!