Friss hírek

Vettel: Nem volt egyszerű verseny

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője számára egyáltalán nem volt tökéletes verseny a vasárnapi Azeri Nagydíj, miután nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesekkel.

Vettel a harmadik helyről kezdte meg az Azeri Nagydíjat, azonban sem a rajtnál, sem később nem tudta támadni az előtte autózó Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast. A német pilóta elmondta, nem volt tökéletes az autója a verseny kezdetén, leginkább a gumik működtetésével akadtak problémái. 

„Az első etap nagyon gyenge volt, küszködtem, hogy működésre bírjam a gumikat. Azt hiszem, túl hidegek voltak, és meg is sérültek, szóval mire felmelegedtek, már nem működtek jól” – mondta a német. 

„Nagyon kényelmetlenül éreztem magam az autóban, következetlen volt, és nem voltam magabiztos. Ezek után nehéz etapra számítottam a közepes abroncsokkal is, de nem volt gond velük.”

Vettel elmondta, nem érezte, hogy nagy hátrányban lennének a Mercedeshez képest, így ezen az úton kell folytatniuk a munkát. 

„Azt hiszem, megvolt a tempónk, hogy a Mercedesekkel tartsuk a lépést, és néha nyomást is tudtunk helyezni rájuk. Létfontosságú volt, hogy megtartsuk a harmadik helyet, és az is, hogy Charles-nak meglegyen a leggyorsabb köre, és elvegye azt a Mercedesektől.”

„Még nagyon sok munka vár ránk, de a maximot kell hoznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!