Szahíri Nagydíj

Vettel: Nem volt gond az autóval, én hibáztam

Vettel: Nem volt gond az autóval, én hibáztam

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elismerte, nem műszaki probléma, hanem saját hibája miatt esett ki a vasárnapi Mexikói Nagydíjon.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elismerte, nem műszaki probléma, hanem saját hibája miatt esett ki a vasárnapi Mexikói Nagydíjon.

A német versenyző számára nehezen alakult a futam, már az első körben defektet kapott a Daniel Ricciardóval való ütközés során, majd kétszer is kicsúszott a pályáról, második alkalommal pedig a gumifalba csapódott.

Amikor arról kérdezték, balesetét esetleg egy, az autóval kapcsolatos probléma okozta-e, Vettel a jelenlévő újságíróknak elmondta: „Nem, az én hibám volt.”

„Megnéztem a balesetről készült felvételeket is, mert szerettem volna megérteni. Nem volt semmi baj az autóval, nagyjából ugyanazzal a tempóval érkeztem a kanyarba, mint korábban, de elveszítettem felette az irányítást – hasonlóképp az első kicsúszásomhoz.”

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű itt egész hétvégén, de nem a körülményeket, vagy a pályát okolom. Én hibáztam, talán túl sokat akartam. Ha az ember elveszíti itt a tapadást, az elég sokba kerülhet.”

Vettel már a futam rajtját követően összeakadt Daniel Ricciardóval az első kanyarban, és bár az eset után nagyon dühös volt, azt mondja, a versenybírók helyes döntést hoztak, hogy nem büntettek senkit.

„Először nagyon ideges voltam, mert defektet kaptam, és a versenynek tulajdonképpen annyi volt. De a verseny rajtja után volt, és szerintem jól tették, hogy nem büntettek senkit.”

„Kétlem, hogy Daniel tudott volna bárhová is menni. Ugyanúgy próbálkozott ő is, de tényleg nem volt hely. Nehéz volt megítélni a helyzetet: az utolsó pillanatban láttam őt feltűnni, próbáltam helyet hagyni neki, de már túl késő volt.”

„Ráadásul túl gyors is volt, szóval összeértünk. Az ember nem szándékosan csinál ilyet, nem is hibáztatom, de nyilván nagy kár érte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!